Živopisni stanovnici koji nas čekaju po ulasku u EU

smijesna strana ulaska Hrvatske u EU1

Ulazimo u veliku zajednicu koja, ma kako ozbiljna bila, ima svoju smiješnu stranu. Good mining Europo. Here we come! COOL style


Mnogi od vas nisu ni bili u planu kada je 1990. Toto Cotugno pobjedio na Eurosongu u Zagrebu. Pjesma se zvala „Insieme 1992“. Bila je to druga pobjeda Italije u povijesti tog velikog glazbenog događaja. Svojom pjesmom ‘Zajedno 1992.’ Toto je zaigrao na sigurnu kartu i dirnuo u srca Europljana koji su mu dodjelili 149 bodova. Od nastanka EU proteklo je 24 godine i eto konačno i nas. No, ovo nije post o EU ni o flambojantnom Totu.

Mi smo mislili na živopisnu ekipu koja nas čeka raširenih ruku:

Njemački jodleri

Čak je i Elvis u jednoj pjesmi pokušao malo zajodlati, ali nije mu išlo. Od glave do pete, njemačkog jodlera ćete prepoznati po nešto kraćim hlačama, nešto dužim čarapama i po specifičnom zvuku koje stvaraju njegove glasnice. Uz kriglu pive i dobro društvo na Oktoberfestu jodlaju svi europljani, kao jedan!

COOL prijedlog: Probajte jodlati, možda se skriveni talent!

Francuske sobarice

francuska-sobaricaTu smo imali problema pronaći fotografiju prihvatljivu i za one ispod 18. Ali, ruku na srce, nema dražesnijeg stvorenja s metlom u ruci. Coco Chanel je voljela NEboje i tako su ove tete uvijek odjevene u „IN“ crno-bijelu kombinaciju i mrežaste čarape. Nije im teško biti u štiklama cijeli dan, a tako dobro čiste da njihove odore nikada nisu prljave. Govore samo française, ljupke su[ i nasmijane.

COOL prijedlog: Gdje pronaći sobaricu? Žene ih često nalaze u ormarima.  

Engleski butleri

ButlerOni će se pobrinuti za sve što ne stane u prenatrpani raspored jednog prezaposlenog čovjeka. Uvijek u kravati i odjelu. Odlikuje ih diskrecija i staloženost. Osim što će vam oprati i ispeglati odjeću, poslužiti vas i voditi brigu o vašem kućanstvu, oni vas u nekim opasnim trenucima mogu spasiti. Baš zato engleskog butlera ima Bruce Wayne (Batman), Lara Croft i Fresh Prince of Bel-Aira.

COOL prijedlog: Ako vam prihodi ipak ne dozvoljavaju ovakvu ekstravaganciju ujutro sami ispeglajte novine. Garantiramo dobar osjećaj čitanja!

Rumunjske gatare

gatara vulgaris domestica

Šarenilo uzoraka, duga garava kosa i pogled koji govori da zna koliko imate novaca u novčaniku čini ove stanovnice Europe sposobnijima i dalekovidnijima od drugih. Ukoliko stvarno želite da vam netko vidi svjetlu budućnost, od svih Europljana izaberite njih!

COOL prijedlog: U nedostatku originala poslužit će i zamjena sa slike na svakom većem trgu. Prepustite se i pružite joj ruku!

Talijanski gondolijeri 

Vai! Vai! Njihove prugaste majice i šeširići koji stoje ravno dok elegantno veslaju, glasno pjevajući „O sole mio“ neizbježan je folklor Venecije. Gondolijeri su tamo da vam otkriju tajne mostova i prolaza, da pričaju dok ne kažete da prestanu i da vaš posjet Veneciji učine nezaboravnim i autohtonim.

COOL prijedlog: Svakako na bucket listu stavite i ovaj događaj!

Hrvatski galebovi

Ne možemo ovu listu zaključiti bez naše autohtone skupine koja svake godine na rivi čeka sezonu. Zlatni lančić i pokoja tetovaža čini ih neodoljivima, a nepoznavanje stranih jezika učinit će njihovu klapsku pismu još lipšom. Ne znate drage moje Europljanke što propuštate ako niste prošetale Jadranskom obalom.

COOL prijedlog: Ako ste solo pravite se da ste Čehinja!

Uglavnom eto i nas Europo. Mali smo narod ali nas se sjetite i češće nego mislite.

Nešto smo izostavili s popisa? Slobodno nastavite niz!

More from Barbara Strelar
Fotogalerija Facebook hita ‘Nekad i sad’
Dobre ideje uz nula kuna još su bolje kada se za njih...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.