Evo zašto je Zappos.com jedna od najomiljenijih webtrgovina

kako pronaci kupca, kupci
kako pronaci kupca

Društvene mreže nisu za sve i svakoga kako je poručila naša Martina, ali za one koji razumiju i, prije svega, vole i osjećaju svoj posao, onda su itekako dobar alat za pričanje dobre priče.

Zappos je webtrgovina koja posljednjih godina ne silazi s liste TOP 5 najomiljenijih. Razloga ima mali milijun, od savršenog korisničkog sučelja, preko backenda do korisničke podrške i povrata robe (cipela, na primjer, prihvatit će nazad i godinu nakon kupovine!). Kupci Zappos  opisuju ovako: ‘The best’, ‘superb’ i ‘awesome’.

ČITAJ JOŠ: Web trgovina i vrhunska usluga iz Hrvatske na WOW-junkie.com

Zašto? Zappos je poznat po tome što će za klijenta učiniti sve što može. I to nije fraza! Priča tjedna glasi ovako. Jennifer Kendrick  je majka autističnog djeteta. Obratila se službi askzappos.com (služba nudi uslugu pronalaska bilo kojeg artikla bilo gdje – besplatno) i zatražila da joj pomognu pronaći plišanog medvjedića kojeg je dječak izgubio prije nekoliko godina.

Pismu je pridodala mutnu sliku igračke. Nakon određenog vremena iz Zapposa su joj javili kako unatoč njihovim nastojanjima nisu uspjeli pronaći traženu igračku, odnosno trgovinu u kojoj ga je moguće kupiti…

ALI…

Na adresu Jennifer Kendrick ubrzo je stigla pošiljka s plavim medvjedićem – istim onim s fotografije – i brdom goodiesa i poklona koji su razveselili dijete. Zapposovci su medvjedića dali izraditi na temelju fotografije kod lokalnog privatnika. Evo zahvale koja se proteklih dana ‘vrti’ na društvenim mrežama:

Zappos Evo kako se to radi...
Evo kako se to radi…

Dakle, riješili su stvar. Učinili obitelj sretnijom. Ispunili ono što tvrde na svojoj web stranici (da će učiniti sve kako bi vam dan bio ljepši) i potakli WOM efekt. Pa se, eto, o njima piše i u Hrvatskoj.

Za kraj. Ne morate izmišljavati plave medvjediće. Trebate ‘samo’ voljeti svoj posao. Sve drugo (pa i medvjedići) tada dolazi samo od sebe.

Kada ste vi posljednji puta učinili nešto dobro za svog kupca/klijenta?

Vezane teme:

Dok tragate za pravim smjerom ne gubite svoj cilj

Iskustva: Kako mi LinkedIn pomaže u pronalasku posla i klijenata

More from Claudio Kramaric
U tijeku je ‘Tjedan restorana’ nemojte ga propustiti!
Ovaj, vrlo fini, tjedan u godini može vas naučiti nešto novo i...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.