Kako bi izgledala prirodna Barbie?

Kako bi izgledala prirodna Barbie?

Moderna tehnologija pomogla je u rješenju velikog misterija, karike koja nedostaje u muškoj glavi i daje odgovor na vječno pitanje kako izgleda Barbie natural


‘Duge noge za igranje, vitko tijelo…’ Ne, nismo podjetinjili i ne slušamo LB ali ako dobro razmislite, spomenutoj pjevačici malo tko bi u ono doba osporio titulu balkanske Barbie. A ako se o ‘lutkicama’ govorilo tada, ništa drugačije nije ni danas. Mattelova lutka inspirirala je tisuće i tisuće tekstova na temu: Kako bi izgledala prirodna Barbie kada bi bila iz(g)rađena prema originalnim mjerama neke tinejdžerice.

I prilično bi se iznenadili (i to ne u lošem smislu!).

Umjetnik i istraživač Nickolay Lamm svojom je najnovijom kreacijom pokušao odgovoriti na to vječno pitanje. Nije koristio maštu već službene podatke o građi prosječne američke 19-godišnjakinje. Potom je kreirao 3D model, fotografirao ga i uz pomoć Photoshopa postavio u omjer s originalnom lutkom Barbie.

Razlike se vide iz aviona i prava je žalost (ako se nas pita) što djevojke širom svijeta love nepostojeći ideal ljepote. A kad misle da su ga uhvatile onda obično završe u dokumentarcu o neobičnim ljudima poput modela iz Ukrajine Valerije Lukyanove.

Ako kritiziramo mršavice mogli bismo barem otvoriti priču i reći da je Barbi dijelom uzrok tog negativnog utjecaja na djevojke. Realistična Barbie ustvari izgleda bolje, smatra Lamm koji je svoje djelo poslao redakciji Huffington Posta čiji tekst i mi prenosimo.

Lamm je uz pomoć moderne tehnologije odgovorio na pitanje koje se kod muške publike prenosi s koljena na koljeno i ne možemo se ne upitati: ako je realniji model sasvim OK, da ne kažemo privlačniji, što ekipu iz Mattela sprječava da jednom uistinu stvori barem jedan model potpuno prirodne (prosječne) Barbie. Zar je to toliko teško i marketinški nemoguće?!?

Što kažete na Lammov potez i poruku?

More from Claudio Kramaric
Dobre taktike za prionuti na posao nakon godišnjeg odmora
Satrani krizom nakon godišnjeg odmora odlučili smo pokrenuti akciju ‘Obrane i zaštite...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.