Apple doveo Marca Newsona, najpoznatiju dizajnersku facu na svijetu!

Marc-Newson
Marc-Newson

Apple ‘gomila’ slavna dizajnerska imena što se povezuje s planovima o ekspanziji kompanije na niz lifestyle proizvoda

Marc Newson, slavni, poznati, renomirani (slobodno nastavite niz) dizajner stiže u Apple!

Možda vam ne govori puno, ali svakome tko prati dizajn ovo zvuči kao vijest godine. Ukratko, Apple će sada pod istim krovom ‘držati’ dva najpoznatija i najutjecajnija dizajnera koji će skupa raditi na budućim projektima. Nije tajna da Apple priprema ekspanziju na modu, dom i lifestyle općenito.

Suradnja ovog dvojca nije novost. Newson, vjerojatno najpoznatiji po dizajnu pokućstva, dosad je dizajnirao automobile, kamere i satove, jako je dobar prijatelj Jonya Ivea. Skupa su kreirali proizvode za nedavnu dobrotvornu aukciju u Sothebysu i ponudli [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/09/stol.jpg#”]ovaj stol od anodiziranog aluminija[/lightbox] težak 1176 kilograma (cijena 300.000$) te, jedinu takvu na svijetu, [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/09/leica-camera.jpg#”]Leica kameru[/lightbox].

Marc Newson je istinska dizajnerska zvijezda. Dosad je radio za Ford, Pentax, Nike i Qantas (među ostalima). Komadi pokućstva s njegovim potpisom prodaju se za stotine tisuća američkih dolara. Jony Ive, na primjer, u svom uredu sjedi na Newsonovoj stolici i obojica [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/09/Jonathan_Ive_Marc_Newson.jpg#”]hvale jedan drugoga[/lightbox] kad god stignu. Prije devet godina magazin Time Newsona je uvrstio na godišnju listu 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu.

Što će dva dizajnera-superstara raditi?

Širenjem ovlasti Jonya Ivea u Appleu (pogotovo u softverskom dijelu), Newson bi se mogao pozabaviti hardwareom. I ne, ne očekuje se da zasvira kao ‘druga violina’ radeći na novim modelima iPhonea. Upravo suprotno. Newson bi trebao biti konzultant u širenju Applea prema lifestyle proizvodima.

Prema pisanju Vanity Faira na predstavljanju novih proizvoda idućeg tjedna Newman će biti spomenut kao sukreator Appleovog sata (vlasnik je kompanije proizvođača satova Ikepod). Magazin Wired ističe kako će Newson Appleu donijeti novu vrijednost jer je dosad dizajnirao (gotovo) sve i svakakve vrste proizvoda dok je Ive u tom smislu vrlo usko specijaliziran.

I još jedna crtica za kraj.

CoolKlub podsjeća da u Appleu već ‘tabori’ još jedan vrhunski dizajner. Riječ je o bivšem CEO Yvesa Saint Laurenta, Paulu Deneveu koji je u kompaniju stigao krajem prošle godine, a zadužen je za ‘posebne projekte’. I njegov background zvuči jako zanimljivo jer je radio u kompaniji koja okreće milijarde na finim i skupim stvarima pa vjerojatno nema bolje osobe koja zna kako kupcu prodati skup  proizvod.

U pitanju su ‘nosive tehnologije’. Novi trend koji kuca na vrata i predstavlja sljedeći val tehno manije koju ćemo jednostavno ‘morati imati’.

More from CoolKlub

Isprobajte tenisice i saznajte kako trčite uz nadzor stručnog trenera!

Salomon je prionuo na snaženje CityTraila u Hrvatskoj. Riječ je o pokušaju...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.