U magazinu Wired možete mijenjati boju Moto X oglasa

Moto X interaktivni oglas, Wired, interaktivan
Moto X interaktivni oglas

Šest mjeseci bilo je potrebno za razvoj interaktivnog oglasa koji omogućava da prije kupovine pregledate i odaberete boju Moto X mobitela


Print nije mrtav napisali smo prije nekoliko mjeseci kao zaključak prilikom predstavljanja cool Nivea reklamne kampanje.

Sada je na redu nadogradnja kroz jednu drugu priču za što je odgovorna Motorola. Moto X mobiteli uistinu dolaze u širokom spektru boja, a kako bi dodatno naglasili svoju ideju osmislili su originalan način: pokazati to budućim korisnicima kroz print oglas u siječanjskom izdanju magazina Wired.

Dvoljno je samo ukloniti zaštitu (pogledajte video) i dodirom na bilo koju boju oglas se mijenja. Za ovaj interaktivni oglas korišten je papir od polikarbonata koji prikriva popularne ‘LED-ice’.

Oglas je smješten na desnoj strani, točno u sredini magazina. Čitatelji mogu personalizirati Moto X pritiskom na jednu od jedanaest raznobojnih tipki. Dodirnete plavu boju i pali se plava, žutu i pali se žuta boja i tako redom. Ako nekoliko sekundi ne činite ništa oglas se ‘gasi’. Za rasvjetu su zaslužne četiri litij baterije koje će potrajati dovoljno dugo odnsono dok igranje oglasom, ako tako možemo reći – ne dosadi.

Agencija Digitas potrošila je šest mjeseci za razvoj projekta. Oglas se nalazi u 150.000 kopija magazina Wired distribuiranog kroz kioske u New Yorku i Chicagu. Skupo rješenje ali i nevjerojatno cool potez. Tek treba zbrojiti učinke pozitivnog PR-a!

Koja ideja je bolja?

Usporedite ovu ideju s Nivea pametnim oglasom!

More from Claudio Kramaric

Radite kao oni: Stručnjaci u marketingu, PR-u i poslovanju savjetuju kako napisati životopis

Kako ući u mali krug od svega 5 posto onih koje pozivaju...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.