Search
Close this search box.
cool novi logo header
letitgoat

Koze svuda oko nas: Let it goat nova je igrica za kojom su svi poludjeli!

I čini se da stvar nije u igrivosti ili nekoj ‘super-truper’ inovaciji već u marketingu. Evo priče:

Tko ne voli igre? Mislimo na sve vrste indoor i outdoor pa i ove, vrlo zarazne, na mobitelima koje obično ne vode nikamo ili ako vode, onda to biva kao račun bez krčmara (manje više). U svakom slučaju naš se iPhone odaziva i na ‘Zombies Vs.Plants’.

“Let it goat” nova je iOS igra za kojom su svi jednostavno poludjeli. Zapravo tek je stigla u App Store i već je poput zaglupljujuće-adiktivnog “Flappy Birda”.

Igrica je jednostavna. Vi ste koza (Pardon my french) i umjesto ptičice u Flappy birdu, ovo simpatično četveronožno stvorenje morate dovesti što je dalje moguće i osvojiti što više bodova bez da se u nešto zabijete jer umirete i sve ispočetka. Točka. Finito.  

Iako je sve prilično ‘cute’ i slatko i adiktivno ipak se čini da svoju popularnost ‘Let it Goat’ treba zahvaliti marketingu.

Krenimo redom. Igra je postala toliko popularna da je hashtag #LetItGoat zastao na tablici trendova u Sjedinjenim Državama – retvitan je više od 27.000 puta unutar 24 sata. Razlog?

Svim igračima koji su u određenom vremenu postigli high score i tvitnuli ga, nagrada je stigla u followanju. No, ne bilo koga. Ne. To su Jack Gilinsky i Jack Johnson — poznatiji kao Jack & Jack — zaslužni za igru SkyVu Entertainment i pravi su internet celebovi. Na društvenoj mreži Vine skupa imaju 4 milijuna pretplatnika (više nego HRT) i otprilike dva milijuna pratitelja na Twitteru.

Cool ideja promocije igre s kozom u glavnoj ulozi već je dala rezultate u marketinškom smislu i tek je za vidjeti hoće li se ‘prilijepiti’. Inače ova životinjica također predstavlja trend kada su u pitanju igrice. Uz Let It Goat postoji još i ‘Goat Simulator’ koji igrača stavlja u ulogu, pogađate, koze. Zatim tu je i ‘Escape Goat’ u kojem kozi pomažete da pobjegne iz zatvora…

Što da vam kažemo. Koze svuda oko nas!

CoolKlub

CoolKlub autori