Search
Close this search box.
cool novi logo header

Neorganizirane misli = VEĆA inteligencija

Ne tvrdimo mi nego autor cool knjige, pa ako vam pojam ‘Kreativni nered’ nije nepoznanica (a nije album legendarnog Dine Dvornika), ovo je za vas! Čitajte…

Ako su vas ikada okarakterizirali kao: ‘Malo čudna/čudan, pomalo lud(a)…’ Ili jednostavno: ‘Osebujna’. Ako su, govoreći o vama, proglasili da živite ‘u svom svijetu’, došlo je vrijeme da im se nasmijete u brk! Naime:

Neorganiziranost vaših misli je prema novoj knjizi Stevena Johnsona ‘Where Good Ideas Come From: The Natural History of Innovation znak veće inteligencije. Super #cool priča da objasni kontinuirano neorganizirani stol ili druge, ne baš poželjne osobine :)

Johnson svoje zaključke temelji na raznim istraživanjima.

Jedno do njih prikazuje da velika količina ideja koja kola većim gradovima, ne samo da djeluje poticajno već i te iste gradove čini neproporcijalno kreativnijima od manjih mjesta.

Johnson isto tako obrazlaže da bavljenje različitim hobijima daje našemu mozgu sposobnost da analizira probleme i pronađe najbolja rješenja, te da stvara nove poveznice. Isto tako, čitanje više knjiga odjednom potiče nas da ih uspoređujemo, ali i da ih bolje povezujemo.

Ukratko, oni kojima misli više „lutaju“, neorganizirane su, sučeljavaju se i za koje nam se čini da im je u glavi totalni kaos, su kreativniji!

Da, da kaos i kreativnost ruku pod ruku. Znate li što su vizionari poput Stevea Jobsa, Alberta Einsteina i Marka Twaina imali zajedničko? Neuredne i neorganiziranje stolove! Pogledajte kako stolovi izgledaju nekim suvremenim vizionarima. Teško da se na njima smogu snaći i odraditi posao.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg – Facebook 
Tony Hsieh - zappos
Tony Hsieh – Zappos

Kako je naša mantra „Work & Play“ kad kaos izrodi dobru ideju vi ipak počistite stol i bacite se na posao.

Bit ćete produktivniji i učinkovitiji.

Nered na stolu doći će na red prilikom nekog novog kreativnog procesa – možda već sutra!

Vezane teme:

Sve važnosti redovite fizičke aktivnosti kod djece

Kako povećati produktivnost u 2015. godini

 

Barbara Strelar