Negativne ocjene na društvenim mrežama, što točno s njima?

Negativne ocjene na društvenim mrežama

Kao predavač u sklopu seminara Specijalist za internetski marketing na Algebri često se susrećem s pitanjima vezanim uz krizno komuniciranje na društvenim mrežama. Vezano uz ovu temu polaznike najviše zanimaju negativne ocjene na društvenim mrežama. Ne slučajno, tema je vrlo aktualna, ako niste pogledajte ovu priču jednog poznatog restorana.

Na pitanje: Što s negativnim revieowima ili ocjenama na društvenim mrežama ja im odgovaram ovako:

Za pretpostaviti je da ako radimo dobar i kvalitetan posao ljudi će voljeti i cijeniti to što radite. Druge vam nema, ako imate sr_nje od usluge ili proizvoda, imate problem i tu vam ne mogu pomoći, ovo nije post za vas.

Kako onda u tom smislu gledati na negativne ocjene publike. #onokad pokupite takav negativan komentar da bi bilo bolje, mislite si, da vam je netko odvalio šamar. Jer kada vas ocijene s jednom zvjezdicom dobar poduzetnik ili kvalitetan CM osjeća se upravo tako.

Kako razumjeti to?

Ajmo ovako: Primjer iz realnog svijeta od cigle izgledao bi kao da većina hrli u vašu trgovinu/apartman/restoran, a da manji dio prelazi cestu samo kako bi vas izbjegao jer jednostavno ne može podnijeti proći pored vas.

Kako razumijeti to? Kako gledati na to?

To nije za njih.

Oni žele nešto što vi ne nudite. Ili to nešto žele kupiti uz uvjet da nije od vas. Ili, također često, to ne mogu priuštiti i/li razumijeti.

Neke od ovih stvari možete pokušati riješiti na način da revidirate svoj način komunikacije. Možda trebate drugačije pričati svoju priču. Možda je jasnije ispričati…

A ponekad je sve to jednostavno nemoguće.

Bilo kako bilo, loša ocjena je zato jer vam poručuju: To nije za mene.

Na vama je da kažete: Super, hvala na info.

I to je to.

I promislite još jednom kako bolje ciljati oglase i tako izbjeći tu publiku.

More from Claudio Kramaric
Kako se dobro pripremiti za 2014.?
Jeste li spremni za Novu godinu 2014.? Iskoristite ove dane za što...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.