EMOCIONALNI ŽIVOT VAŠEG MOZGA – knjiga kojoj ćete se vraćati u različitim fazama života

The Emotional Life of Your Brain
The Emotional Life of Your Brain

 

Autor svojim čitateljima želi pokazati kako smo zapravo kreatori vlastitog emocionalnog stila i kako neke stvari u svom emocionalnom profilu zaista možemo promijeniti

Ako ste jedni od onih koje zanima emocionalna strana naše osobnosti i koja joj je uloga u svakodnevnom životu, uz ovu knjigu vaše zanimanje će još malo narasti. Stranice ove knjige sadrže jasna pojašnjenja o radu onog dijela našeg mozga koji je zadužen za naše emocije.

U svojoj knjizi autor [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/09/Richard-J.-Davidson-e1411075409348.jpg#”]Richard J. Davidson[/lightbox] bavi se razumijevanjem naših emocija i predstavlja emocionalni stil koji se razlikuje od čovjeka do čovjeka. Otkrit ćete tako da svatko od nas posjeduje emocionalni stil koji podrazumijeva jedinstvene emocionalne reakcije na određene situacije koje se razlikuju po tipu, intenzitetu i trajanju.

MOGLO BI VAS ZANIMATI: Dok tragate za pravim smjerom ne gubite svoj cilj

Davidson uspoređuje otisak prsta kao jednistveno obilježje pojedinca sa emocionalnim profilom koji je jednako tako jedinstven kod svakog od nas. Taj emocionalni stil koji se nalazi u svakom pojedincu dio je pomoću kojeg oni koji nas jako dobro poznaju mogu (što sami ponekad objektivno ne možemo) predvidjeti kako ćemo reagirati na određeni emocionalni izazov.

U  knjizi ćete također saznati zbog kojeg razloga se neki od nas brzo oporave od bolnog razvoda, otkaza, bolesti bliske osobe ili sličnog negativnog događaja, a nekima od nas treba mnogo više vremena da se ‘othrvamo’ od loše situacije koje nam donese život.

Emocionalni život vašeg mozga nudi odgovore i zašto u određenim situacijama neki od nas odlično ‘čitaju’ govor tijela i ton glasa, dok je nekima taj jezik tijela stran i ne uspijevaju ga razumijeti.

Uz pomoć ove knjige mnogi će si moći odgovoriti na velik broj osobnih pitanja otkrivajući šest dimenzija vlastitog emocionalnog stila koje Davidson predstavlja kao jedinstvene kontinuume. Kombinacija svih točki na kojima se nalazite na pojedinoj od šest dimenzija određuje vaš emocionalni stil.

Dimenzije po kojima ćete upoznati vlastiti emocionalni profil su redom – elastičnost vašeg emocionalnog stila, vaša perspektiva, društvena intuicija, samosvijest, osjetljivost na kontekst i vaša pažnja koja podrazumijeva dimenziju određivanja koliko ste u stanju isključiti sve što vas okružuje kako bi ostali fokusirani na ono što radite.

Davidson je htio napisati knjigu koja će svima biti razumljiva i interesantna, knjigu koju bi čitatelji čitali poput omiljenog magazina ili dnevnih novina i ovom knjigom to je svakako uspio. Upotreba znanstvenog stila pisanja iziskuje veću potrebu za razumijevanjem i puno veću koncentraciju kod čitatelja, pa su tako u knjizi medicinski termini svedeni na minimum ili ih autor češće zgodno prevodi uz neko svoje jednostavnije objašnjenje.

Kroz mnogobrojna istraživanja, što kroz vlastita, što kroz istraživanja kolega iz područja psihologije, psihijatrije i neurologije koja se međusobno isprepliću, Richard J. Davidson svojim čitateljima želi pokazati kako smo zapravo kreatori vlastitog emocionalnog stila i kako neke stvari u svom emocionalnom profilu zaista možemo promijeniti. Proučite svijet svog emocionalnog profila uz  Emocionalni stil vašeg mozga.

Vezane teme:

Zašto nam umjesto građanskog odgoja u školama treba pozitivna psihologija?

More from Zrinka Kluković
Lista deset najboljih gradova za život
Iznenadit ćemo vas. Kladimo se da niste ovako zamišljali listu najboljih mjesta...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.