Search
Close this search box.
cool novi logo header
Henri Lloyd

Duboko plavo: Henri Lloyd slavi 50. godina

Jedan od osnivača kompanije toliko je opsesivno tražio da materijal bude nepropusan da su ga prozvali ‘Vodootporni Henri’

Nema tog ‘barbe’ koji vam neće znati reći tko su oni. Tvrtku su 1963. osnovali Angus Lloyd i Henri Strzelecki u Manchesteru. Henri Lloyd od svojih je početaka fokusiran na izradu najvodootpornijih odjevnih predmeta na svijetu – opsesije koja je dovela do toga da je [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/01/Med_Henri-Strzelecki1.jpg#”]Strzelecki[/lightbox] zaradio nadimak “Vodootporni Henri”. Danas, pedeset godina poslije, iz kolekcije u kolekciju tvrtka i dalje insistira na svojem pola stoljeća starom cilju.

Ove sezone u slavljeničkom raspoloženju kolekcija je inspirirana istraživačima kojima je topla i tehnički savršeno izvedena odjeća često značila – preživljavanje. Nama su se oduvijek sviđale cool kombinacije boja i nedvosmilsena poruka koju ti odjevni predmeti komuniciraju: kuražu i stil. Ako vas trebamo uvjeravati reći ćemo da je Henri Lloyd oblačio, te da i dalje oblači neke od najpoznatijih svjetskih moreplovaca poznatih po ideji da sami oplove svijet. [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/01/Ben-Ainslie.jpg#”]Sir Charles Benedict Ainslie,[/lightbox] najuspješniji olimpijski jedriličar svih vremena jedan je od njih. U Hrvatskoj ovu odjeću nosi [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/01/regata_samci1-041214.jpg#”]Šime Stipaničev,[/lightbox] prvi Hrvat koji je sudjelovao u prekooceanskoj regati za samce. Bolje od ovih preporuka jednostavno vam ne možemo naći.

[slider crop=”yes” slide1=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/01/HL01.jpg” slide2=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/01/HL02.jpg” slide3=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/01/HL03.jpg”][/slider]

S vremenom je ponuda proširena pa se u HL možete odjenuti od glave do pete. Cijena ovih jakni i odjeće sukladna je statusu ali to je onaj dio vašeg ormara kojeg u životu nećete često obnavljati. Vrijednost za novac i točka. Provjerite u Henri Lloyd trgovini u Zagrebu i pogledajte dio kolekcije koja je nedavno snimljena u Tribunju.

Radi se o novoj kolekciji koja je daljnjim invencijama za 20% lakša od prošle. Kako vam to ne znači puno, recimo da je u slučaju jakne osjećaj takav kao da nosite kilogram šećera manje. Oni aktivniji točno znaju što to znači. Ali i ne samo to.

Outdoor odjeća Henri Lloyd posebna je i po načinu šivanja što se može osjetiti pod prstima. Tri su sloja u pitanju. Vanjski koji štiti, srednji koji čuva toplinu i onaj koji je najbliže koži i stvara toplinu u kretanju. Spojeni u cjelinu jamče vam 100% zaštitu od vode i vjetra. Mirno more. (Zapravo obrnuto!)

CoolKlub

CoolKlub autori