Advent u Bratislavi. Tko tamo ide? CoolKlub, eto tko!

Advent u Bratislavi cijene
Advent u Bratislavi cijene

Nešto sam odlučila po završetku ovog kratkog izleta, knjigu ne treba suditi po koricama. Svemu treba dati šansu

Ispituju me zadnjih dana stalno zašto Bratislava? Tko još ide na Advent u Bratislavu? Ne znam zašto ali zadnjih nekoliko godina vrti mi se ta Bratislava po glavi. Pružila se prilika, blizu je, jeftino je pa rekoh zašto ne?

Čim smo ušli u grad, još i prije nego smo izašli iz autobusa nisam si mogla pomoći da ne osjetim razočaranje s onim što se moglo vidjeti. Magla svakako nije pomogla u popravljanju dojma. Kao da se i dalje osjeti duh Čehoslovačke. Vrlo brzo uvjerili smo se da možemo zaboraviti na početne predrasude.

Za početak razgledavanja predložena nam je povijesna jezgra [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/12/Bratislava-dvorac1.jpg#”]Staro Mesto[/lightbox]. Dvorac iz 11. stoljeća simbol je grada. S visine od 80-ak metara pruža se savršen pogled na Bratislavu i Dunav kako ju siječe. Pogled koji se ne zaboravlja lako. Nakon spuštanja s tvrđave odlučili smo se za razgleda užeg centra.

Ono što me u potpunosti oduševilo je što je uži centar pješačka zona pa možete neometano uživati u razgledavanju. Nemojte se iznenaditi kad svako malo na cesti ugledate jednu od brončanih figura . Osobno najviše su me se dojmili ulični plesač i radnik koji je virio iz šahta.

Nemojte propustiti prekrasnu katedralu posvećenu sv. Martinu. Kroz povijest tu su se vršile krunidbe kraljeva. Ostatak dana provedite u šetnji gradom. Bez nekog posebnog plana i žurbe sve se može razgledati u samo nekoliko sati. Pritom naravno stignete uživati i u blagdanskom ugođaju i nekoliko manjih sajmova u samom centru grada, popiti kuhano vino ili kako to Slovaci kažu – vareno vinko.

Vareno vinko
Vareno vinko – za šaku kuna

 

Što se tiče cijena, u Bratislavi možete proći dosta povoljno, posebno po pitanju hrane i pića. Samo za ilustraciju za manje od 30 eura ručali smo u strogom centru grada, u finom restoranu uz nekoliko sljedova hrane i pića. Također, suveniri se mogu pronaći zaista povoljno. Meni kao nepopravljivom kolekcionaru magneta to se posebno svidjelo.

Ako idete zimi kao i ja, sjetite se one stare – kapa glavu čuva! Čitavo vrijeme puše hladan vjetar, pa ako ne želite pokvariti doživljaj znate što vam je činiti! Nešto sam odlučila po završetku ovog kratkog izleta, knjigu ne treba suditi po koricama. Svemu treba dati šansu.

Grad ima neki svoj poseban šarm koji svakako treba doživjeti!

Napisala: Ana Meštrović

.

[divider]Ovaj tekst nastao je u suradnji sa školom stranih jezika ‘Smart’ [/divider]

Smart škola stranih jezika

 

Smart škola stranih jezika posluje od 2006. godine, a dio je Smart grupe zadužen za poduku stranih jezika za sve uzraste: općeg i poslovnog tečaja stranog jezika, pripreme za međunarodno priznate certifikate, hrvatski za strance, pripreme za maturu i poduku te jezično savjetovanje.

 

 

Written By
More from Smart&Cool
Top 5 europskih filmova za učenje stranih jezika
Strani jezik brže će vam ući ‘u uho’ ukoliko uz standardno učenje...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.