Search
Close this search box.
cool novi logo header

#BandGate uzima maha, Apple što si učinio?

Je, kućište je moglo biti i čvršće. No, što ste očekivali, ovaj uređaj toliko je tanak da ne može podnijeti vašu guzicu, jedan je od komentara na portalu Mashable

Nema ni tjedan dana od kada je stigao na tržište, a prilično opasna afera potresa novi maxi Apple. Appleov novi phabplet iPhone 6 Plus savija se uz jači pritisak. I drugi uređaji se savijaju ali se većina vrati u početni položaj, a Appleov phablet – ne. U samo 24 sata tijekom četvrtka hashtag #BandGate na Twitteru spomenut je 56.000 puta, a sve je pokrenuo ovaj video s kanala Unboxing Therapy na YouTubeu:


Većina nije ni odgledala video do kraja, ali priča i afera mogla je krenuti dalje. Na COOL način reagirao je Samsung: ‘Band to those who are worthy…’:

Apple se savija a Samsung koristi priliku za promociju
Samsung je sjajno iskoristio priliku za promociju

.
A sličnih ima još (promotrite i brčiće na jabuci):

Apple se savija a Samsung koristi priliku za promociju

.
I ovo definitivno nije sve. Ukucajte u Google, Facebook, Twitter hashtag #Bandgate i naići ćete na desetke sličnih primjera.

Iako je jasno da ovo uopće nije ugodno ipak bi trebalo pratiti cijeli tijek vijesti i primijetiti da postoje stotine onih koji navode kako je iPhone 6 Plus vrlo tanak i da je nekima od njih (deklarirani vlasnici) odmah postalo jasno da phablet treba pripaziti čim su ga kupili, a ponajmanje ga nositi u stražnjem dijelu (često uskih) traperica.

Prilično dobar tekst urednika Mashablea na ovu temu sažeo je i jedan čitatelj svojim komentarom: Ljudi uključite mozak, ovaj uređaj toliko je tanak da ga nije usputno stavljati u stražnje džepove, a pogotovo ne sjesti na nj s masnom guzicom pa očekivati da će biti kao nov.

Treba vidjeti hoće li Apple reagirati na ovo. U svakom slučaju dobro je znati.

Vezana tema: 

Zašto Steve Jobs svojoj djeci nije davao iPad?

Digitalni detoks program: Lakše je nego što mislite

Barbara Strelar