Search
Close this search box.
cool novi logo header

Ovo je najveći billboard na svijetu (Times Square, NY) i pogodite tko ga je zakupio za doček

Najveća, najnaprednija, najskuplja, na jednom od najprometnijih i najfotografiranijih mjesta na svijetu, ova svjetleća reklama trebala bi vratiti povjerenje oglašivača u ovaj tip marketinga

U SF romanu ‘Fahrenheit 451‘ iz 1953., autor Ray Bradbury piše o ‘glomaznim, megalomanskim reklamama’ postavljenima uz autoceste, ‘dugačkim ponegdje i preko 60 metara kako bi ih vozači budućnosti stigli zamijetiti obzirom na brzinu kojom se kreću’.

Pješaci na Times Squareu u New Yorku ne kreću se ni približnom brzinama o kojima piše Bradbury (više je to pužev korak), ali to uopće nije zasmetalo korporaciji Vornado da proteklih dana na tom mjestu postavi najveću svjetleću reklamu na svijetu.

 

DOBRO JE ZNATI: IBM predstavio cool kampanju za ‘Pametne gradove’

 

Naime, najveći billboard prostire se kroz osam katova zgrade/nebodera u kojemu se nalazi Marriott Marquis hotel na Broadwayu, a dugačak je kao nogometno igralište. Ukupno 2322 četvorna metra najmodernije LED tehnologije (Mitsubishi Electric Diamond Vision AVL-ODT10) zbog koje sve druge reklame na Times Squareu izgledaju kao značke.

Na mjestu na kojemu je dugo godina bila istaknuta reklama [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/11/nycmq_phototour68.jpg#”]tvrtke Kodak[/lightbox], sada u najvećoj rezoluciji svijetli 24 milijuna LED lampica (svaka se sastoji od crvenog, plavog i zelenog svjetla), a tu je i mnoštvo kamera koje će omogučiti interaktvinost s prolaznicima.

Nešto nam govori da veličina nije i jedini adut ovog gorostasa i da se prave tehnološke novotarije čuvaju za buduće zakupce. Isto tako, gorostas s Times Squarea marektingašima bi trebao dokazati da giješe kada sve češće zanemaruju ovaj tip oglašavanja.

Prvi bi ih u to trebao uvjeriti Google koji je i prvi zakupac skupog prostora kojeg će, solidarno, dijeliti su neprofitnim udrugama.

Pitate se za vidljivost? Svakoga dana kroz ‘bow tie’ Times Squarea prolazi otprilike 300.000 ljudi i prilikom prvih testiranja billboarda mnogi od njih bili su u takvom šoku da minutama nisu skidali pogled s reklame niti progovorili. Melem za marketingaške uši!

https://www.youtube.com/watch?v=6506Cq1cUfU

Vezane teme:

Kako je WestJet  za Božić iznenadio svoje putnike (VIDEO)

Božićna reklama za Tifanny&Co. je sve što ‘kamen’ nije – topla i meka

 

Barbara Strelar