Search
Close this search box.
cool novi logo header
supermarket restoran Beograd

Gdje jesti u Beogradu? Posjetili smo restoran Supermarket…

Jako COOL mjesto koje preporučamo ali samo ako ste se zasitili domaće hrane ili ne tražite tradicionalno

Nemam blage veze, odnosno nisam provjerio podatak koji sam nedavno pročitao da u Beogradu ne postoji ni jedan restoran s Michelinovom zvjezdicom. Iskreno nije ni bitno. Da se kojim slučajem one dijele za noćni život i spektar zabave koji se nudi tijekom cijelog tjedna sigurno bi ih bilo na bacanje.

Dobro to znaju oni koji su nedavno posjetili ovaj grad u organizaciji Playgrounda, nove agencije specijalizirane za putovanja mladih. Kada su izlasci u pitanju ovome gradu doista nema premca.

No, da se vratimo na glavno gastro pitanje: Gdje jesti u Beogradu?

Prema nekim procjenama u Beogradu radi preko 3000 restorana i nemoguće je da ostanete gladni. Nevjerojatno (ali i istinito) svaki moj odlazak u Beograd povezan je sa nekim gastro užitkom kojeg pamtim.

Prije više od deset godina, skupa sa prijateljem prolazio sam Knez Mihajlovom u stvarno ranim jutarnjim satima. Hodali smo prema hotelu gladni kao vukovi kad odjednom – slika kao iz bajke. U jednoj krajnjoj uličici ugledali smo nezamisliv prizor: pravi pravcati roštilj (ugljen/plinska boca) i gusti dim. Bez dimnjaka, bez blagajne. Tradicionalna hrana na jako brz i možda ne posve legalan način.

Cvrčila se tamo u tom mraku stvarno poprilična količina mesa. Nakon 20 minuta čekanja odskakutali smo do hotela i već u liftu krenuli sa ‘doručkom’: pljeskavice, kajmak, ajvar, lepinje…Kao da ranije te večeri već nismo posjetili restoran Franš. Uistinu kultno mjesto koje preporučam svakome tko želi isprobati srpske specijalitete na najvišoj mogućoj razini u neopisivo ugodnom ambijentu.

Prije dvije godine, moja bolja polovica i ja posjetili smo Iguanu. Foood, Wine, Jazz restoran koji nas je oduševio. Nikad bolji biftek i čokoladni souffle!!! Uistinu neponovljiva večer i fuzija gastronomije i odličnog jazz kvarteta. Ukratko: Izlazak za čistu desetku!

Sva ova mjesta namjerno sam spomenuo gotovo u mah jer to je – Beograd. Non-stop fuzija neočekivanog koja se protegnula sve do posljednjeg posjeta sa Playgroundom.

Supermarket: Kao Alisa u zemlji čudesa
Restoran Supermarket: Kao Alisa u zemlji čudesa

Nakon razgledavanja grada (od čega toplo preporučam Belgrade underground obilazak) posjetili smo Supermarket Concept store. Kako mu ime kaže to je prilično IN mjesto koje spaja, pazite sad: restoran, lounge, spa, trgovinu cipelama, frizerski salon i gift shop (gotovo sam siguran da sam nešto zaboravio). Nalazi se na križanju ulica Strahinjića Bana i Višnjićeve i ako pada mrak nema šanse da ga promašite zbog iznimne rasvjete. Svjetliljke koje strše sa svih strana nalik su na industrijske špagete!

Na stranu svemirski doček kakva je hrana u Supermarketu?

Jednaka kao i ponuda – od svega i od svukud pomalo. Burgeri, sushi, salate, umaci, sendviči. Brzo i sporo. Kako vam odgovara ali i prilično skupo. Opći ugođaj je fenomenalan (ako ste u Beogradu i ne tražite kafane, to je to!). Interijer je napadno industrijski, sve je nekako ‘hype’ ali ugodno i s mjerom – ipak zaboravite na doživljaj hrane jer uokolo sebe imate toliko dobrih detalja i vizualnih smicalica da se nećete moći koncentrirati na hranu (koja je također fenomenalno kreirana).

Ponuda se može svesti pod: svega i od svukud pomalo   Foto: Supermarket
Ponuda se može svesti pod: svega i od svukud pomalo Foto: Supermarket

Mjesto dnevnog sastanka obitelji, poslovni chat ili večernji izlazak. Jednako ćete tako i jesti. Na službenoj stranici stoji da je kuhinju vodio “Nizozemac Sem Veldheer, koji je kreirao zanimljiv meni obojen različitim internacionalnim uticajima, od Tajlanda i [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/03/sushi.jpg#”]Japana[/lightbox] do Francuske i Skandinavije”. I to je točno. Mislim da se do danas ništa od toga nije previše mijenjalo.

Nema tu ni izbliza traga onoj pljeskavici sa ulice, ‘vozu’ iz Franša ili besprijekornog bifteka u Iguani i zato pazite da ne zalutate u njega. Baš kao ja. Bili smo previše gladni tražiti drugo mjesto i tradicionalniju kuhinju. Uglavnom, kao da smo posjetili neki drugi svijet.

Da li bih ponovio?

Jeli smo burgere. Fino, ali ne iskaču. Prezentacija hrane – vrhunska. Prosjek ocjena na TripAdvisoru prilično je visok (4,5 od 5) ali ne zaboravimo da ocjenjuju uglavnom stranci kojima takva mjesta i odgovaraju. Konobari su sjajni i glazba je mrak, a koliko sam stigao vidjeti ni izbor cipela i ženskih torbi uopće nije loš.

I preporučio bih vam čak i da ga posjetite, ali tek nakon: Iguane, Franša, pa i pljeskavice na ulici jer smatram da Beograd ipak morate iskusiti malo više pa tek onda svratiti u Supermarket!

Vezane teme:

American bar Papas: Najbolji hamburger u Zagrebu

La Bodega Zagreb mjesto za prste polizati

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>