La Bodega Zagreb: Mjesto za prste polizati

La Bodega Zagreb: Mjesto za prste polizati

Kada vam iznad glave visi tridesetak pršuta, a konobari nose plate s najfinijim sirevima i maslinovim uljem, nema šanse da ostanete imuni na sve te divote. Vi ste naime u La Bodegi Zagreb!


Nema tome dugo kada smo u Barceloni na jednom od bezbroj malenih trgova sjedili u baru i prstima razvlačili slasne fete pršuta i sira, gucali vino čašicu za čašicom i tražili još. Pršut narezan, onako muški, mamio je svojim mirisom, a mi smo konobara zvali u krug. Ideja da klasičnu dalmatinsku konobu moderniziraš na način da bude primamljiva i mlađim generacijama, ubaciš DJ-a i uz probrane delicije ponudiš svo vino na čaše pala je na um ekipi iz La Bodege.

Ideja iz Londona

Rečeno učinjeno. Odnosno trebalo je vremena ali od ovog vikenda u Bogovićevoj ulici 5 na mjestu bara Cvjetni (a prije Pušlec) otvorena je La Bodega. Na otvorenju je istaknuto kako je La Bodega spoj vrhunskog vinskog podruma, konobe i modernog brunch/caffe bara. Uzor je La Bodega Negra u Londonu, legendarni tapas bar koji redovno posjećuju rijeke turista ali i princ Harry, Kylie Minoque, Kate Moss.

Ideja La Bodege Zagreb je predstaviti što veći broj proizvođača domaćih pršuta, vina, maslina, maslinova ulja iz Hrvatske i ponuditi ih gostima po pristupačnoj cijeni. Ovisno o narudžbi cijene za dvije osobe s dvije čaše vina počinju od 130 – 140 kuna. Za porciju domaćeg pršuta i sira, maslinu koja pliva u domaćem maslinovu ulju te čašu vina uistinu nije mnogo ako se u obzir uzme da u bilo kojoj metropoli toliko stoje dva mala piva.

DJ je na dizalici – doslovno!

Dakako za znalce i bonvivane tu je i Pata Negra najskuplji pršut na svijetu čiju vam cijenu nećemo otkriti jer bi vas mogla odbiti od ovog mjesta i to bio bio pravi gubitak (za vas!).

Ukoliko Vam se sviđa trend uređenja ‘svega pomalo i odasvud’ doći ćete na svoje. La Bodegom dominira industrijski dizajn s elementima: konobe, sajma starina i svega pomalo. Osećat ćete se kao kod kuće!

Monumentalno izgleda šank od lijevanog betona iznad kojega se, ovisno o vremenu, slijevaju mirisi 30 pršuta iz svih hrvatskih regija. Nema šanse da vam nos ostane imun na mirise a želudac ne pozvoni za uzbunu.

La Bodega Zagreb namjerava postati i mjesto za izlaske. Line-up DJ-eva je impozantan a cool moment je kada se DJ pult koji se nalazi doslovce na dizalici diže sve više i više i tako pokazuje kako noć stiže prema svom vrhuncu. Cool!

Za svaku je pohvalu i to što vlasnici pozivaju proizvođače pršuta, vina, sira iz Hrvatske da im se jave jer im je želja obogatiti ponudu na sve moguće načine. Tome u prilog govori i činjenica da sve što kanite pojesti i popiti u La Bodegi uglavnom (oko 80%) dolazi iz Hrvatske.

Cool Klub preporuča da čim prije svratite u La Bodegu i provjerite o čemu pričamo i svakako ostavite svoj komentar!

La Bodega

Još uvijek gladni? Pogledajte i ovo pa usporedite:

Papa’s ili gdje pojesti najbolji hamburger u gradu?

More from Barbara Strelar
#BandGate uzima maha, Apple što si učinio?
Je, kućište je moglo biti i čvršće. No, što ste očekivali, ovaj...
Read More
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Anita

    Što se mene tiče neka i ova Zg Bodega, preseli u neku metropolu, 130 kn za cca 5dkg pršuta i dvije čašice vina, je bezobrazluk. Kada već spominjete London i opravdavate ovu bezobraznu cijenu sa 2 pive u metropoli, primjerice u Londonu je prosjećna plaća za SSS 2000 funti oli ti ga cca 20.000 kn, a u našoj lijepoj Hr,prosječna je oko 5.000 kn, a sve veći broj onih bez posla i onih koji za svoj rad nisu plaćeni.
    Od provjerenog proizvođaća svako ljeto kupujem 100% domaći vrhunski pršut za 600 kn, pa nemam potrebe ostavljati lovlopinama. Toliko košta u restoranu porcija bifteka s prilogom Ili neka ok butelja vina.

  2. Draga Anita. Ovaj post nastao je unutar tri tjedna od otvaranja dakle prošlo je vremena. Istina je i da se dosta toga promijenilo. Opet o plaćama i primanjima i vrijednosti za novac koja se dobiva – dalo bi se razgovarati. Svakako! Ali, upravo je ovo mjesto (kao i sva u susjedstvu – ispunjeno non-stop, toliko o tome koliko se (ne)radi u Lijepoj Našoj. Hvala na komentaru i molim adresu za pršut koji spominjete! :)

Leave a comment
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.