Search
Close this search box.
cool novi logo header
sirija sukobi djeca

Brutalna kampanja i video o stradanjima djece u Siriji

Tri godine od eskalacije sukoba u Siriji broju žrtava ne nazire se kraj, kreativna agencija svojim videom poručuje: Približimo problem da bi ga počeli rješavati

Približiti problem kako bi se počeo rješavati – otprilike je filozofija nove britanske kampanje kojom se želi potaknuti na veću akciju i snažniju pomoć djeci Sirije. Dok ovo čitate upravo se obilježava tri godine od početka sukoba u toj zemlji. Rezultat: dva milijuna izbjeglica i više od sto tisuća mrtvih.

Na tragu reklame koja je prikazala [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/03/djecak_i_jakna.jpg#”]dječaka koji se smrzava na autobusnoj stanici[/lightbox], međunarodna organizacija ‘Spasimo djecu’ (Save the Children) objavila je ovaj video. Cilj je približiti problem i prikazati efekt stradavanja nedužnih u vlastitom susjedstvu. Naime, Sirija je sve donedavna bila zemlja sa relativno dobrim standardom, zdravstvenoj njezi, pravima i benefitima koje i sami uživamo.

Radnja tzv. second a day  videa koji traje 90 sekundi odvija se u Londonu i prikazuje nam djevojčicu koja u samo godinu dana (od rođendana do rođendana) izrasta u izmučeno ljudsko biće bez krova nad glavom. Video je realizirala agencija Don’t Panic i uistinu šokantno prikazuje strahote rata.

.

Vezane teme:
Googleovi korisnici globalno ženomrsci, a u Hrvatskoj?

CoolKlub

CoolKlub autori