Kako je WestJet za Božić iznenadio svoje putnike (VIDEO)

westjet bozicna kampanja
westjet bozicna kampanja

Novi viralni video djelo je zaposlenika avio kompanije WestYet iz Kanade. Kako u četiri sata iznenaditi 250 ljudi i ovaj im Božić učiniti pamtljivim do kraja života?


Od aerodroma u Torontu i Hamiltonu pa do onog u Calgaryu dugačak je put. Točnije četiri sata leta avionom. U tih četiri sata možete pogledati film ili, ako ne putujete, prošetati gradom kako bi ‘ubili’ vrijeme. No, možete ih upotrijebiti kako bi nekome uljepšali život i ovaj Božić učinili pamtljivim do kraja života. Kanadska kompanija WestJet napravila je upravo to, ispisala je jednu od najljepših božićnih priča ove godine i to za svih svojih 250 putnika na spomenutim linijama.

Prvo ih je na aerodromu dočekao veliki check-in automat na kojem se prikazivao Djed Mraz koji je svakog putnika pitao što želi za Božić. Želje su pljuštale kako su obitelji ili pojedinci potvrđivali svoju kartu, a zaposlenici WestYeta zapisivali.

westjet bozicna kampanja3
Na ovakav check-in se isplati čekati!

Kamere su bilježile svaku riječ i emociju putnika koji u tom trenutku nisu ni slutili što ih čeka nakon slijetanja. Kada su letovi krenuli prema Calgaryu, 150 zaposlenika WestYeta moglo je krenuti u veliki shopping i utrku s vremenom.

Tableti, čarape, majice, video kamere, torbe, igračke i konzole, mobiteli, pametni telefoni, parfemi, ogrtači, besplatne avio karte za povrtak kući na Božić, knjige, pa čak i jedan [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/12/westjet-bozicna-kampanja5.jpg#”]poprilično velik LCD TV [/lightbox]našli su se u njihovim kolicima. Potom je sve pomno upakirano i još jednom su provjerena imena i želje sa check liste.

Ono što se dogodilo u zračnoj luci u Calgaryu uistinu je jedna od najljepših božičnih priča. Nakon što su zrakoplovi WestJeta sletjeli u Calgary, putnici su krenuli po prtljagu. Taj dio zrakoplovne luke bio je posebno uređen i kada bi se samo zbrojili ti i dojmovi prilikom check-ina već taj poduhvat bio bi vrijedan pažnje. No, jednom kada su se pokrenule trake za prtljagu na njima su jedan za drugim krenuli iskakati – pokloni!

Svaki sa svojim ukrasom i naljepnicom sa imenom i prezimenom svakog putnika. Putnici su isprva gledali u čudu no to je trajalo samo nekoliko sekundi dok prvi među njima nije otvorio svoj poklon – točno onaj o kojem je govorio Djedu Mrazu prije puta.

„Inspirirani vremenom darivanja, željeli smo iznenaditi naše putnike sa smislenim, personaliziranim darovima kad ih najmanje očekuju.“, rekao je Richard Bartrem, WestJet-ov potpredsjednik komunikacija i odnosa s javnošću.

Da li možete zamisliti toliku količinu sreće, pozitivne energije i sjedinjenosti na jednome mjestu? Danas?

Ovo je upravo ono čemu danas trebaju težiti kompanije. Kada su mjesta na policama zauzeta i prepuna (pod time mislimo na ‘virtualne’ police u trgovinama, police s raznim proizvodima, police s raznim uslugama i slično) kompanije su te koje moraju krenuti prema svojim kupcima. Kako će to učiniti ovisi o idejama, njihovim zaposlenima, misiji i viziji.

Koja je cijena ove kampanje koja se nigdje službeno ne navodi. Kladimo se da nije ni blizu onoj da je kompanija kojim slučajem krenula oglašavati za taj novac. O količni pozitivnog PR-a da i ne govorimo. Nema medija koji ih u posljednja dva dana nije spomenuo kao pozitivan primjer.

Uostalom pogledajte sami, WestJet (kojem ovo nije prvi cool video) objavio vje priču koja je samo na Youtube kanalu pregledana gotovo deset milijuna puta i tome nipošto nije kraj! Cool potez!

More from Claudio Kramaric
Gdje jesti u Beogradu? Posjetili smo restoran Supermarket…
Jako COOL mjesto koje preporučamo ali samo ako ste se zasitili domaće...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.