Nivea Brazil: Najpametniji print oglas (ikad)

Nivea najbolji oglas u printu

Tko kaže da je print mrtav? Kada pogledate video bit će vam jasno o čemu govorimo!

Svjetla su ostala ugašena još nekoliko trenutaka nakon što su šefovi Nivee imali priliku pogledati svoju novu reklamnu kampanju. Sala de conferência brazilske agencije GiovanniDraftFCB  na adresi Peninsula Corporate u Rio De Janeiru doimala se praznom. Nije se čula ni muha, sekunde su se činile kao sati, a onda je jedan tip kucnuo o stol i rekao:

– Formidavel!

– Grandioso!!!, dodao je drugi i to je bilo to. Slavilo se na Copacabani.

Oprostite, na trenutak smo si zamislili kako se to odvijalo. Dali smo si oduška. Ali ako je osnovna zadaća marketinga: ‘prilagodba specifičnim željama i potrebama potrošača i oblikovanje ponude proizvoda i usluga koji se razlikuju od konkurencije’, onda možemo shvatiti da ekipa Niveé Brazil, dok ovo čitate, još uvijek slavi na Copacabani. Kako i ne bi!

Nivea Brazil upravo je pokrenula najpametniju print kampanju ikad. Tiskani oglas postavili su na solarni punjač debljine papira koji će bez problema napuniti vaš iPhone ali i svaki drugi smartphone. Ovaj oglas pokazuje da oglašavanje itekako može pomagati i unijeti značaj u živote ljudi! Ma da ne duljimo pogledajte. Video traje 1,38 minuta:

Elegantnije i jednostavnije da ne može ni biti. Sjajno zar ne? Što je sljedeće? 3D printeri i printanje vlastitog outfita za plažu? Vjerojatno, no vratimo se ovom pametnom rješenju.

Razvoj solarnog punjača tankog poput papira trajao je šest mjeseci (Kina), dva mjeseca utrošeno je na ispitivanje učinka printa na životni vijek solarne ploče. Rezultat je proizvod koji radi i, uistinu, nudi vrijednost više.

Distribucija? Ništa lakše. Magazini s velikom tiražom.

Na kraju, tko kaže da je print mrtav? Video koji ste vidjeli svakako potvrđuje drugačije. I ne samo to. Otvara se tu i pitanje alternative baterijama koje znalci zazivaju već poprilično vremena.

Viveu!

A što je sa vama? Kako ocjenjujete reklamu i ideju? Podijelite s nama vaše misli!

More from Claudio Kramaric
Tajlandska reklama prepuna osjećaja: ‘Giving is the best communication’
Kao da ju je platio Kleenex – obavezno gledati s maramicom!
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.