Otvorite kreativnu ladicu u sebi i napišite priču u samo 25 riječi!

kreativno pisanje prica od 25 rijeci
kreativno pisanje prica od 25 rijeci

Ako volite pisati, a ni putovanje u New York vam nije strano – eto idealne prilike! Napišite priču od 25 riječi na engleskom, pobijedite na natječaju i sretan put na tečaj kreativnog pisanja. Ništa lakše!

Upozorenje: Nije riječ o plaćenom putovanju u NY! Pobjeda na natječaju donosi besplatan tečaj kreativnog pisanja!

Ako ste jedan od onih koji su oduvijek željeli napisati knjigu, biografiju ili kratku priču, ali još niste dočekali onaj zadnji ‘push’ ohrabrenja da se pokrenete, onda je ovaj mali tekst nešto što će vjerojatno zadržati vašu pažnju do zadnje riječi.

Rezultat koji nastaje kada naš um dobije zadatak da otvori kreativnu ladicu i kroz priču iznese emociju, misli ili skup osjećaja dolazi u formi poezije, fikcije, novele ili drugog oblika kreativnog pisanja.

Kreativno pisanje je područje koja obuhvaća velik broj pisaca koji osim mašte i razvijenog talenta pisanja i kreativnosti posjeduju ono što se opisuje kao – postavljanje i razvijanje priče na zanimljiv način. Drugim riječima, nećemo pokušati od novinarskog teksta napraviti novelu, nego ćemo se držati svrhe da informiramo.

Ukoliko tečaj kreativnog pisanja nije pokrenut u vašoj blizini (što je teško priznati kao izgovor ako vam je pisanje, kako kažete, strast!!!) ili cijena jednog takvog tečaja ne ulazi u vaš budžet – probajte se uključiti u jedno vrlo zanimljivo natjecanje.

Pod imenom ’25 riječi čudesa’ natjecanje je pokrenuo site Gotham Writers koji se bavi tečajevima kreativnog pisanja u New Yorku i online tečajevima. Ono što natjecanje traži od kandidata je da u 25 riječi (ili manje) napiše bilo kakav oblik proze, scenarija ili priče.

Pobjednik ovog uzbudljivog izazova osvojit će online tečaj po vlastitom izboru na Gotham Writer stranicama. Site nudi razne tečajeve pisanja od fikcije, pisanja scenarija, komedija, poezije, usavršavanja pisanja do poslovnog pisanja. Pogledati neke od ranijih priča od 25 riječi ili se čak prijaviti možete OVDJE.

Osvojili nagradu ili ne, upisali tečaj kreativnog pisanja ili ne, svakako se pokušajte uključiti u ovo natjecanje i probajte postaviti priču na poseban i zanimljiv način. Svakako dajte sve od sebe, možda je baš ovaj zadatak vaš prvi korak prema uspjehu u svijetu kreativnog pisanja.

More from Zrinka Kluković

Svjetsko prvenstvo u pretilosti, a prvak nam stiže…

Donosimo podatke organizacije Gallup, onako, da vas malo potaknemo, malo zastrašimo i...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.