Search
Close this search box.
cool novi logo header
nakon godisnjeg odmora treba krenuti

Povratak nakon godišnjeg: Nakon krize treba iskoristiti polet i krenuti

Čim prebrodite krizu nakon povratka s godišnjeg, pokrenite se i dobro iskoristite čistoću i bistrinu uma koja se izraženo javlja upravo u tom razdoblju


Mnogi od nas završili su svoje godišnje odmore. Ako ste u deset posto onih koji kreću tek sada mi vam želimo sretan put i svakako ovaj tekst  stavite na listu: za pročitati, odmah po povratku.

Za sve ostale, ne očajavajte! Nije sve tako crno kad se vratimo. Iako se prvih par dana nakon godišnjeg ponekad čine stvarno teškima, a povratak u radni ritam iziskuje naizgled nepodnošljivi napor, često ne obraćamo pažnju na onaj pozitivan, cool dio priče.

Odmak rješava probleme

Naime, čim prebrodite tu krizu (naši savjete kako), pokrenite se i dobro iskoristite čistoću i bistrinu uma koja se izraženo javlja upravo nakon dobrog odmora.

Svi znamo da nam s vremena na vrijeme nužno potreban dobar R&R (rest and relaxation). Zar ne? Promjenom dnevne rutine, uživanjem u vlastitim guštima tj. odmakom od svakodnevice, puno lakše ćemo rješavati [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/pamćenje.jpg#”]probleme[/lightbox] koji nas prate i koji nam se čine nerješivima.

Naime, svjesno udaljavanje od problema, tj. prestanak rada (ukoliko se radi o problemu na poslu), odlazak na mjesto ili aktivnost koji vas umiruju (boravak u prirodi, šetnja, trčanje) ili jednostavno dobar san, čini se, upravo su najbolja stvar kako biste iste uspješno riješili.

Možda ste već i primijetili da se rješenje nekog pitanja pojavi baš onda kad o istom prestanete razmišljati. Sagledavanje pravog stanja i pronalaženje rješenja teško je postići kad ne vidimo tzv. „Big picture“ nego smo sitničavo opterećeni detaljima.

Vratili ste se kreativniji, a da i ne znate

Nedavno istraživanje kreativnosti je pokazalo da nas odmak čini kreativnijima. Upravo zato, predahu ili odmoru treba ozbiljno pristupiti, baš kao i samom problemu.

Što duži je odmor, to bolje! Ukoliko sami niste toga svjesni, budite sigurni, vratili ste se kreativniji i spremniji da se uhvatite u ukoštac s ozbiljnim temama. Možda baš onima koje duže vrijeme stoje po strani.

I zato, upotrijebite svoje svježe i odmorne moždane vijugice i pozabavite se ozbiljnim temama poput velikog problema koji vas prati duže vrijeme, slijedećeg velikog koraka u vašoj karijeri, velikih ciljeva za drugu polovicu godine ili možda velikih planova za pokretanje novog poduzetničkog pothvata. Što veće to bolje!

Vaša kreativnost vas možda i iznenadi, a odgovori odjednom postanu jasni, laki i logični.

Što mislite o ovoj temi? Komentirajte i recite nam što mislite!

Vezane teme:

Cool savjeti kako prebroditi krizu nakon godišnjeg odmora

Barbara Strelar