Cool savjeti kako prebroditi krizu nakon godišnjeg odmora

godisnji odmor

Eto i nas natrag! Post vacation blues zna biti opaka stvar. Pogodio je i nas, pa smo pronašli par savjeta kako se što brže vratiti u sedlo


Dobro ste se odmorili, osjećate se dobro. Puni energije čekate novi ciklus. No, ideje u glavi nikako ne pronalaze put prema van. Spori ste, a najjednostavnije operacije provjeravate triput u strahu od pogreške. Osjećate da nešto ne štima. Iako su baterije napunjene osjećate umor. Što se dogodilo?

Stručna literatura kaže da povratak sa godišnjeg odmora može biti iznimno stresan. Što je godišnji odmor kvalitetniji, zanimljiviji i ljepši to je depresija snažnija. Znate već. Trudite se, gurate i forsirate jer smatrate da ste se odmorili ali na poslu zapinje. Totalni tilt.

A tilt nije dobar ni u jednom poslu, a kamoli PR managera. Klijenti čekaju ideju i savjet, a novinari dobar sadržaj i brzinu prije svega. Što učiniti? Stručnjaci predlažu ovaj plan koji će vašu ukočenost nakon godišnjeg odmora svesti na razumnu mjeru i vratiti vas u normalu:

TKO RANO RANI…

Najstarija taktika koja još uvijek radi: na posao treba doći barem sat vremena ranije kako bi se mogli aklimatizirati, pregledati mailove ili samo promatrati točku na zidu. Ovo je provjereno i pomaže!

nemojte jesti žabu!

[lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/Mark-Twain.jpg#”]Mark Twain[/lightbox] jednom je rekao da ako ujutro pojedete žabu možete biti sigurni da je to najgora stvar koja će vam se desiti toga dana. ‘Žaba’ je zapravo fraza koja označava najveći i najteži zadatak kojeg bi trebali odraditi na početku svakog dana. Iznimno koristan savjet ali ne i ovaj put. Ovo je jedini tjedan u godini kada se opravdano preporuča izbjegavanje bitnih poslovnih odluka.

NAPRAVITE PLAN

Nemojte samo sjediti. Iako vam je radna temperatura vjerojatno na najnižim razinama neke stvari ipak možete. Napravite kalendar aktivnosti i različitim bojama označite one najhitnije zadatke (ovisno o tome koliko vas bitnih poslova čeka narednih dana). Budite korisni. Ako se nemožete natjerati na posao, pogledajte oko sebe. Možda je nekome potrebna vaša pomoć.

dajte si vremena

Posao koji bi bio gotov u petak vjerojatno će se protegnuti i na ponedjeljak. Zato sve što bi inače odradili u jednom danu računajte da će raditi barem dva dana i tako planirajte svoje vrijeme. Na primjer, ovaj tekst pisali smo dva dana (NOT cool!).

POČNITE TRENIRATI

Pokušajte i krenite se baviti sportom, sport iznimno djeluje na mozak koji je u fazi čudne hibernacije, a ovo je idealno vrijeme da počnete s nekom sportskom aktivnosti.

KAP PO KAP = SLAP

Ovo je iznimno bitno. Na poslu pijte puno tekućine. Nemojte postati žaba ali svakako izbjegnite gašenje žeđi kavom i sokovima. Tako zavaravate svoje tijelo što zna biti jako pogubno za cijeli organizam.

Naš COOL savjet kako da brže izliječite depresiju jest taj da već sada počente planirati novi odmor, makar i vikend-izlet! Sasvim svejedno.

Ako imate neki svoj savjet slobodno ga napišite, pretvorili smo se u uho!

Vezane teme:

Godišnji odmor iz snova ili ultimativni test živaca za roditelje

Pet načina kako maksimalno uživati u godišnjem odmoru

More from Claudio Kramaric

A mislili smo da je Rubikova kocka problem…

Poklon za odvažne ili najgoreg neprijatelja? Ova kocka ima 1014...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *