Search
Close this search box.
cool novi logo header
godišnji odmor iz snova majka snima dijete ali se ono ne vidi jer je zamuceno

Godišnji odmor iz snova ili ultimativni test živaca za roditelje

Krećete gladni, žedni i umorni, a vrućina, gužva i klinci koji slušaju Gangnam style na repeat mogli bi i one ultra smirene dovesti do ludila. No, jupika jeeee, vaš cool obiteljski godišnji je počeo!


Imate viziju savršenog godišnjeg odmora. Jedva ćete ga dočekati. Ljeto, sunce, plaža, a more vas zove. Već se sada vidite kako s pogledom u beskrajno plavetnilo ležite uz dobru knjigu, koji koktel i smješkate se svojoj dječici. Oni grade kule u pijesku, šećete s njima uz more, kupate se i osmijeh vam ne silazi s usana. Konačno. Dugo čekana i planirana uživancija počinje!

Zvuči prekrasno, ali u realnom svijetu već samo putovanje može biti kao neki zadatak iz Big Brothera. U glavi čujete glas: ‘Govori vam veliki brat! Ponesite sve što vam treba jer ukoliko nešto zaboravite sami ste si krivi i slijedi strašna kazna!’

Tko će se svega sjetiti, lista je prijeko potrebna. Dudice, benkice, bočice, igračkice ili za one starije peraje, maske, reketi, bicikli, role, i tako popis ide dalje i dalje…  I sve dok jurite s posla u petak da izbjegnete gužvu u subotu i molite Boga da vas šef ne nazove i pita da li bi mogli odraditi subotu ujutro.

Krećete i gladni i žedni i umorni, a vrućina, gužva na cesti i klinci koji slušaju Gangnam style na repeat mogli bi i one ultra smirene dovesti do ludila. No, jupika jeeee, vaš cool obiteljski godišnji je počeo!

Kad vas vaš partner u dobru i zlu pri dolasku na odredište ostavlja s klincima na recepciji ili pred apartmanom jer kao fol traži parking (a zapravo juri na pivu iz Konzuma i zabranjenu cigaretu te smišlja problem na poslu koji će ga vratiti kući) vi raščupani i nervozni gledate sa zavišću zaljubljeni kraj vas koji je stigao bez potomaka, bez krokodila na napuhavanje, bez dječjih kolica i bicikala.

I tako se gospodin vraća. Jadnik, jednako znojan i raščupan pomaže vam oko stvari. Stižete na odredište, svi četvoro, gdje ćete u jednoj sobi, provesti tjedan dana.  Divota!

Treba već prvu večer donijeti važnu odluku:

OPCIJA A:  klinci idu spavati u uobičajno vrijeme (20.30) što automatski znači da i vi s njima morate u krpe na počinak uz pozdrav (još uvijek vidljivom) suncu

OPCIJA B: pustite ih da ostanu budni dulje i preuzmete rizik da se od umora, vrućine i slatkiša koje ste im dali s pojavom punog mjeseca  pretvore u gremline.

Romantično vrijeme u paru samo je san, a od seksa ćete odustati čim pomislite da bi se gremlin neočekivano mogao probuditi i prirediti vam nezaboravno iskustvo. Kako god odlučili, jutro će sigurno osvanuti i odlazak na plažu!

Kupanje i kule u pijesku na kraju krajeva razlog su što ste došli. Ups, samo vam trebaju: ručnici, prostirke, šlaufiči, luftići, brodići, pumpa za napuhavanje, suncobran, maske, peraje, dihalice, kantice, lopatice, voda, voće, sendviči, kreme sa zaštitnim faktorom i tko zna što još. Proći će još neko vrijeme za konačno iskrcavanje na vašem komadiću plaže.

Vrijeme je da sav stres ostavite iza sebe, jer evo ga tu je, to plavo, prekrasno i zavodljivo more. Primite svoje dijete za ručicu i zakoračite u plavetnilo. To je to!

Savršeni obiteljski odmor ili ultimativni test za nas roditelje?

Preporuka Cool Kluba kako da izbjegnete većinu glavobolja na godišnjem odmoru:

  • odaberite obiteljski hotel s animatorima za klince, iskusni tvrde da se isplati svaka kuna
  • birajte apartman s odvojenim spavaćim sobama
  • za one s vikendicama, iskoristite baka servis a vi hvatajte dva dana bilo kamo

Mjesta na našem lijepom plavom Jadranu ima za sve!

Ako vam se sviđaju naši savjeti za godišnji odmor iz snova podijelite ga, skakat ćemo od sreće (stvarno). Još bolje, komentirajte i recite što mislite o ovoj temi!

Vezane teme:

Pet načina kako maksimalno uživati u godišnjem odmoru

Barbara Strelar