Što smo naučili godinu dana nakon Psyevog spota?

Gangnam style

Možda završimo na čašici razgovora u devetom krugu ali ne bi bilo  COOL prešutiti kako su izvođači Južne Koreje pokorili svijet


15. srpnja, PSY-ev legendarni video “Gangnam Style” navršio je točno godinu dana od službene promocije. U samo 365 dana postao je najgledaniji video svih vremena na YouTubeu i prvi koji je prešao magičnu brojku od milijardu gledanja. Trenutno je na 1,7 milijardi te i dalje raste.

[button link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/07/Gangnam-Style-osnovni-koraci.jpg#” size=”small” target=”self”]Cool Klub vas uči Konjski ples! [/button]

Ovaj fenomen nadrastao je PSY-evu glazbu. Prema službenim podacima koje je objavio YouTube sukladno Psyevom rastu rasla je i gledanost ostalih Korejskih izvođača s dvije na sedam(!) milijardi gledanja (nikad, ali baš nikad nismo mislili da ćemo na ovaj način pisati o glazbenicima iz Koreje op.a.).

Psyev nastavak odnosno spot Gentleman sada je na nekih pola milijarde gledanja. Naime, radi se o K-popu glazbenom žanru koji se sastoji od elektro pop-a, hip hop-a, pop-a, rock-a i R&B-a iz Južne Koreje.

Osim glazbe K-Pop predstavlja i kulturološki fenomen(?!) jer su [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/07/kpop.jpg#”]modu i stil[/lightbox] korejskih grupa i pjevača prigrlili mladi u svim dijelovima svijeta (ima da gorimo na lomači… op.a.)

Pa što se to s potpisom Made in South Korea gleda na najpoznatijom servisu za razmjenu video sadržaja? Uzmite spritz, skuhajte kavu i zovite 112 jer slijedi:  Top lista 10 spotova iz Južne Koreje. Amen.

 

 

Vezane teme:

Lažni PSY zavarao sve u Cannesu

 

More from Claudio Kramaric
American bar Papas: Najbolji hamburger u Zagrebu
Papas – ime sugerira na instituciju i nadam se da će tako...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.