Search
Close this search box.
cool novi logo header
reg_1024.PrinceWilliam.mh.030413

Dok čeka na prinovu princ Wiliam na velikim mukama

Sve znamo o Kate Middleton, ali ruku na srce milijun žena svakoga dana prolazi kroz porod. A što je sa princom Williamom?


 – Vrijeme je Sir.

 – Starim, posmislio je.

Poziv na pokret zabubnjao je u glavi princa Williama. Stajao je pred ogledalom. Kašljucnuo. Taman pred polazak još jednom se šeretski osmjehnuo, popravio kravatu i zagladio nekad bujnu plavu kosu – nestašni čuperak nestao je u tren oka, baš kao i šeretski smješak kad su mu se oči srele s uokvirenoim bakinim [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/07/queeneii.gif#”]portretom[/lightbox] što je stajao na komodi s čarapama.

 – Možeš ti to. Možeš ti to… Ponavljao je u sebi dok mu je posluga redom otvarala vrata ormara, pa spavaće i primaće sobe te knjižnice.

Stisnuta u ruci u unutarnjem dijelu hlača, stenjala je maramica s izvezenim ‘W’. Butler ga je gledao s ponosom, a on mu je namignuo. The Day je stigao, doduše brže nego što se nadao ali što je tu je.

Posluga je već otvorila glavna vrata, a on je stao ispred o zid ovješene, male drvene kutijice s izrezbarenim lavovima na vrhu. Ključevi. Normalan svijet ni ne gleda već uzima jedino što mu se nudi. Ali to je normalan svijet! Williamu bi bilo lakše da je skupa s prijateljima na [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/07/prince-william_2241614b.jpg#”]vojnoj vježbi[/lightbox] na Falklandima. Ovako, pred tolikim izborom smračilo mu se pred očima.

Čime pokupiti dragu na izlasku iz bolnice?

Cijeli svijet bdije nad Kate. OK, ali nije li to proces kojeg svaki dan prolaze milijuni žena? S druge strane koliko je kraljevića koji moraju odabrati čime pokupiti svoju kraljevnu?

Zaboravio je pitati baku.

Siromašak William istog je momenta stao čupati i ono[lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/07/William-kosa.jpg#”] malo kose[/lightbox] što mu je ostalo na glavi.

Ta nije on kao i svi očevi koji u pivskom oblaku odlaze u rodilište. On mora biti COOL. Ni kraljevski razmetno, niti siromaški skromno. Nit starački, nit mladenački, već, onako, u skladu s godinama, a opet na ponos cijeloj naciji.

Kao prvi izbor nametao se ključić ne veći od od napršnjaka. Visio je na prekrasnoj, dječje plavoj, svilenoj traci sa zlatnim obrubom na kojoj je filigranski točno pisalo: William. Nema sumnje bio je to bakin dar – helikopter Sikorsky S-76c. Obiteljski prijatelj Vladimir Vladimirovič Putin jednom mu ga je nahvalio na sva usta.

‘I ja ga imam. Malo troši, a leti ko sam vrag’, rekao je Rus.

Samo, William nije letio prema [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/07/putin_366729S0.jpg#”]skrivenom dvorcu[/lightbox] usred Rusije već u bolnicu St. Mary. Čudo od tehnike možda je ipak malo flashy, a i kraljevski logo ne pomaže u dojmu. Što će reći javnost? Čuperak je ponovo iskočio, a William je krenuo gristi donju usnicu.

Odmah pored, na zahrđalom lančiću s logom MD njihao se blatnjavi ključ. McDonnell Douglas. Bio je to suri orao među helikopterima. Urbana legenda kaže da nema te manekenke koja će ostati ravnodušna spram čistih linija i pucketanja kožnih sjedala u ovom čudu. Ako trebaš skupiti komada negdje usred londonskog Citya u samo pet minuta i odvesti ga u nepoznato to je izbor.

Ni James Bond mu ne bi odolio, a i jedan frend s Balkana, misli da se zove Ivan, hvalio mu ga je na sva usta. McDonella mu je ustupio stari lisac Simon Oliphant-Hope. William se na tren nasmiješio ali nastavio je gristi usnicu. Ovaj helikopter vidi se iz aviona, a kamoli ne kroz objektiv fotografa Daily Maila.

‘Too cocky’, pomisli William.

Siromašak, bio je ponovo na početku, a ona maramica stisnuta u ruci u unutarnjem dijelu hlača s izvezenim ‘W’ ispustila je dušu. Na trenutak mu se idealnom učinila zamisao da nazove Kate i pita je za savjet. Onako ovlaš i nabrzaka.

Na kraju krajeva ona mu je prije tjedan dana poslala poruku što da obuče, a prije sve ove gungule ostavila mu je u frižideru nekoliko porcijica [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/07/fish-and-chips2.jpg#”]fish& chipsa[/lightbox] s logićima krune i pusom. Pojeo je tri, a ostale, da se Kate ne uvrijedi, predao tajnoj sužbi na zbrinjavanje. Izvadio je mobitel ali ga još brže vratio natrag.

‘Što ako se dozna za poruku i sav svijet čita o mojim mukama. Sigurno ne bi shvatili.’

Jer, nema tome davno kada ga je baka izvlačila iz posljednjeg skandala nazvavši Ruperta Murdocha i zabranivši mu objave pod prijetnjom zatvaranja još jednih novina. Rupert se povukao, ali nikad ne znaš.

Strašno!

William je bio usamljen koliko kraljević na imanju sa poslugom, konjima, patkama u potocima te jedinicom SAS-a u pričuvi može biti.

Na trenutak je želio da ponovo ima 15 godina i da je pred njime život.

Za svo to vrijeme na jutarnjoj zraci sunca koja se probijala kroz velebni ulaz imanja svjetlucao je ključ s krvavo crvenim savršeno oblikovanim i ispoliranim drškom za kojeg bi i slijepac rekao da su ga napravili Talijani.

K vragu!, pomislio je. U cijeloj ovoj gunguli nije stigao isprobati najnoviju igračku. Znate kako je, kad je supruga trudna ne stigneš se okrenuti, obući čarape, naručiti pivo i muški zabančiti, a već moraš u bolnicu na porod.

Porca miseria, izustio je William.

Prekrasni  LaFerarri stigao je kao svadbeni dar Silvia Berlusconia. S dvije godine zakašnjenja doduše, ali Williama su učili da se poklonjenim konjima ne gleda u zube. A i znao je da je stari Silvio lud ko šiba.

Ti ringrazio Silvio, next time.

Možda bi to učinio njegov brat no William je morao smisliti nešto bolje.

Na posljetku, kada se činilo da će otrčati natrag u sobu, zavući se pod poplun i čekati da ga baka izvuče iz kreveta i dovede u red toplim čajem i kolačićima, kraljeviću su zacaklile oči, a ona maramica stisnuta u ruci u unutarnjem dijelu hlača s izvezenim ‘W’ konačno je dobila svoj oblik.

O Bože. Evo ga!

Ipak neće morati slušati bakinu jezikovu juhu na putu do bolnice St. Mary.

Nevino stisnut u samome kutu, pored Sikorskyog, Donella i  velikog F, nazirao se neugledni komad crne plastike. Još u celofanu, onom tvorničkom. Nije ni čudo da ga nije vidio.

William je razmaknuo blistave ključe, zagladio kosu. Nestao je nestašni čuperak. Stigao smiješak. Samouvjereno je zakoračio u dan.

TOYOTA PRIUS…

 

Evo kompletnog popisa makina čiji su ključevi visjeli u hodniku na dohvat ruke princa kojem se zamračilo >>>

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>