Search
Close this search box.
cool novi logo header
Drapo pozvao Karlovcanina na razgovor za posao

Agencija Drap zaposlila copywrittera iz Karlovca

Internet je rekao svoje! Nakon videa u kojem traži šansu u agenciji Drap, mladog copywrittera iz Karlovca pozvali su na razgovor. Hrabar i šaljiv potez se isplatio!


Dopuna, ponedjeljak 18. 11.: Agencija Drap zaposlila je mladog Karlovčanina, objavljeno je u ponedjeljak na službenim stranicama agencije. Sve što je prethodilo tom činu>>>

Direktor agencije Drap, Davor Runje na svom je Facebook profilu u nedjelju navečer objavio: ‘Internet je rekao svoje. Preko 1000 likeova i više od 100 komentara mladom je Karlovčaninu osiguralo razgovor za posao’. Dokaz je to kako društveni mediji mogu itekako biti korisni. Naravno, zajednica je napravila svoje i sada je sve u rukama mladog Karlovčanina Alekse Tatalovića kojega su i sa službene Drapove stranice obavijestili kada treba stići na razgovor za posao:

Drap zove na razgovor
Internet je rekao svoje! Screenshot: Facebook

Podsjetimo, sredinom proteklog tjedna pisali smo o molbi za posao copywritera u agenciji ‘Drap’. Tada se, naime, na Youtubeu se pojavio šaljiv video mladog Karlovčanina.

U opisu videa piše: “Aleksa Tatalović zvan Pado želi postati copywriter u kreativnoj agenciji Drap. Ovaj video dokaz je tome. Ako se video proširi neće im bit’ druge nego da ga zaposle…”

I nisu imali. U kratkom vremenu video ‘Molba za posao’ (napomenimo kako je to prvi upload na Aleksinom profilu) je pregledan 39.519 puta i zapravo se samo čekala reakcija agencije. Karlovčanin je svoj cilj – pozivanje na razgovor za posao – ispunio. Nije loše za prvi put, obzirom da se osim šaljivog pristupa temi neke kvalitete copywrittera ne mogu vidjeti. No, trud je tu i iskrene čestitke mladom Aleksi. Cijela priča je i kvalitetan putokaz drugima.

Zašto je ovo dobro?

O tome smo baš proteklih dana pisali nebrojeno puta. Loših životopisa ima doslovce na tone, bezidejnih pisma namjere još i više. Svi oni zagušuju prostor drugim kvalitetnim radovima jer poslodavci doista u nekim slučajevima odlučuju u roku 6 – 7 sekundi. Rezultati naše velike ankete ‘Radite kao i oni: Stručnjaci u marketingu, PR-u i poslovanju savjetuju kako napisati životopis, govore sami za sebe. Zato je potez ovog copywrittera iz Karlovca pametan i hrabar, a sve skupa jako dobra vijest i pravo osvježenje.

Uostalom pogledajte video Molba za posao.

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>