COOL brand: Brooks England torbe po želji i mjeri CoolKluba!

Brooks England torbe

OK, OK ne samo torbe. Brand je prvenstveno ultra poznat po opremi za bicikle, ali dok nas drži trčanje mi se bacamo na Brooks England torbe!

Sve je više trkača ali i biciklista na našim ulicama. I dok se trčanjem bavimo nekoliko godina, bicikl je nešto s čime vežemo uspomene na sretno djetinjstvo. Bicikli danas itekako se razlikuju od nekih drugih davnih vremena no, po čemu razlikovati cool bicikl od ostatka ‘braće’?

Po detaljima koje po mogućnosti proizvede brand Brooks. Bilo koji upućeniji biciklist u tren oka prepoznat će originalni Brooks proizvod. Naime, iz aviona se vidi s koliko je vještine i ljubavi izrađeno sjedalo, drška ili bilo koji dio ‘noseće’ opreme za bicikle. Glavni krivac je John Boultbee Brooks koji je, nezadovoljan postojećim rješenjima, 1866. dizajnirao i savršeno izradio prvo visokokvalitetno sjedalo za bicikl od kože. Kaže se: ostalo je povijest.

Ska
Koliko je ovo COOL na ljestvici od 1 – 10?

Stoljeće nakon brand je i dalje poznat po svojoj opremi za bicikle međutim asesoari koje nudi odveli su ga mnogo dalje od sportskih magazina pa ga tako vrlo često spominje i lifestyle magazin GQ. Nama je BROOKS pala šaka za nedavnog boravka u Grazu u famoznoj robnoj kući Kastner&Ohler u kojoj bez problema možete provesti vikend jer kao da je riječ o muzeju moderne umjetnosti, a ne trgovini.

ČITAJTE JOŠ: Iskustvo shoppinga u New Yorku

Cijeli jedan odjel pripada BROOKS modelima bicikla i opreme, a manji dio savršenim unisex kožnim torbama. Neke manje torbice izrađuju se modeliranjem, posebnim postupkom spajanja kože bez šivanja. Kožne torbe nevjerojatno su COOL. Izgledaju lagano i nosivo ali su zapravo nevjerojatno robusne i, legenda kaže, doživotne.

Tvrtka je nedavno u Londonu otvorila svoj flagship store u kojem se prodaju i kožne torbice nastale u sruadnji s prestižnim Royal College of Art. Koža je modelirana, posebno formirana prema nultom modelu što znači da nema ni jednog šava.

Torbe su godinama bile obavezna i omiljena oprema poštara. O čemu govorimo najbolje ćete vidjeti ako bacite oko na galeriju. I hint za kraj, Brooks je prilično skup. Torbe na slici stoje otprilike 250 ili 300 eura pa naviše ali što je to u usporedbi s jednom Balenciagom (lansirane su otprilike u isto vrijeme) koja se prodaje za 1255 eura. Sličan Brooks dizajn stoji pet puta manje i nama je neusporedivo više cool.

Inače, Brooks England je sve do 1962. u obiteljskom vlasništvu kada tvrtku kupuje Raleigh Bicycle Company. Raspadom te tvrtke 1999., u postupku likvidacije umalo je stradao i Brooks no spasili su ga poduzetnici John Godfrey Macnaughtan i Adrien Williams koji su razvijali brand sve do prodaje talijanskoj kompaniji Selle Royal 2002. godine.

COOL STIL tema:

Cool moto stil: Belstaff Trialmaster

More from Claudio Kramaric
Facebook kupio Oculus, vodeći startup u sferi virtualne stvarnosti!
Nakon kupovine Whatsappa, Facebook je u velikom investicijskom zamahu uronio i u...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.