Search
Close this search box.
cool novi logo header
Po cemu se razlikuju zemlje EU i po cemu su najbolje

U čemu su zemlje Europske Unije – najbolje

Austrija ima najmanje nezaposlenih, Njemačka je najefikasnija (potvrdio Brazil), Česi se drže piva, iako se često žalimo na buku činimo to najmanje u EU, Irska je stereotip, Danci pjevaju i plešu više od Talijana…

Znamo koje su najbolja mjesta za studiranje u EU i kako se ljudi snalaze u nekima od njih, ali baš kao i svakom skupu uvijek je moguće pronaći osnovne razlike. Sada smo se malo potrudili pa iskopali po čemu DOBROME  se zemlje Europske Unije razliku jedna od druge.

Pomalo neobični statistički podaci – svakako. Za sve tvrdnje dokaz su izvješća koja bismo mogli svrstati pod zajednički nazivnik (Stanje (EU)nacije) na koja smo stavili linkove odakle su.

Dakle, znate li po čemu su najbolje sljedeće države…

Po cemu se razlikuju zemlje EU i po cemu su najbolje1
Zemlje Europske Unije kada u obzir uzmete nesvakidašnje statističke podatke

 

Austrija: Najmanje nezaposlenih
Kada pročitate u čemu su najbolji Hrvati možda ćete se poželjeti zamijeniti. Naime, prema podacima za prošlu godinu, Austrija je imala najmanje nezaposlenih ili 4.9% Ako to usporedimo s Grčkom…. Nećemo. Nema podataka. To još uvijek procjenjuje [lightbox link=”#”]HAL9000[/lightbox].

Belgija: Reciklaža 
Mi smo se sjetili vafla ali oni su nekako passe. Umjesto slasticama, Belgija se diči reciklažom otpada. Za usporedbu, mi uopće nismo na toj listi. Razvijamo kobajagi recikliranje koje se onda baca na istu hrpu.

Bugarska: Najjeftinija struja
Uopće nije problem ako cimer noću ostavlja svjetla po kući. Ima se može se!

Hrvatska –  Tan ta na naaaa: Najmanje bučno susjedstvo

Ako je ovo točno, a izvješće veli da jest, onda uživamo u najvećem miru i tišini jer se samo 10% kućanstava povremeno žali na buku (i to su, kladimo se, žalbe koje koincidiraju s ponekim festivalomna Jadranu). Obzirom na krizu reklo bi se: Kad jaganjci utihnu…

Cipar: Najbolji s eurima (kovanim i papirnatim)

Čak 78% ekipe s Cipra kaže da ne radi problem između papirnog i kovanog eura. Ima smisla. Zemlja je poreski raj i rado će prihvatiti i vašu lovicu – ako je imate.

Češka: Najbolji u ispijanju piva
Imaju se čime pohvaliti. Godinama, desetljećima čak, Česi su najveće pivopije na svijetu. Godišnje se po osobi u toj zemlji popije 148.6 litara piva. Jedno je sigurno, Česi znaju ostaviti trag.

Danska: Najviše plesača i pjevača
Pomalo nestvarno ali izvješća kažu da je u posljednjih 12 mjeseci barem 35% Danaca plesalo odnosno 38% njih pjevalo. Iza su Grci i Talijani. A vi? Kada ste zaplesali i zapjevali posljednji puta?

Estonija: Rade najmanje smeća 

Belgija reciklira, Grčka troši, a štedljivi Estonci znaju kako dotrajalu vešmašinu iskoristiti u neke druge svrhe i priskrbiti joj novu vrijednost. Svaka čast!

Finska: Najviše turista
Dakle Finci su najveći putnici među nama. Protekle godine čak 88.5% njih putovalo je i prespavalo barem noć izvan svog doma. Hm. To se može zvati i nekako drugačije, ali dobro.

Francuska: Najmanje pretilih
Možete vjerovati? Mislimo, mi možemo napisati da Finci najviše putuju ili da Danci pjevaju, ali da su Francuzi najvitkiji među nama?!? Pored svog tog sira i fois gras i  restorana sa zvjezdicama?!? Eurostat kaže da – da!

Njemačka: Najsretniji na poslu

I uz posao kojim se bave. O.K. ovo i nije trebalo istraživati. Jedna od najnaseljenijih zemalja EU i dalje postojano grabi naprijed. Imaju posla za sve koji ga žele. To znači samo jedno, a znaju to i Brazilci – [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/01/efikasni-Nijemci.jpg#”]efikasni su[/lightbox].

Grčka: Najniža stopa oboljelih od tuberkuloze

Tek petero nesretnih Grka obolit će od ove boleštine na ukupnoj brojci od 100.000 sunarodnjaka. Dobar podatak.

Madžarska: Najmanje sive ekonomije

Na listi na kojoj prednjače Talijani, Mađari su na posljednjem mjestu. Tu, kaže Eurostat, sve  ili skoro sve u ovoj zemlji ide preko računa.

Irska: Najmanje razvoda
Najmanje razvoda. Najviša stopa plodnosti. Stereotip o lijepoj kršćanskoj zemlji živi i dalje. A kako se uistinu živi u Irskoj? Pogledajte post naše Ane.

Slovenija: Najniža stopa tinejdžerica rodilja

Što se dogodilo?

Vezane teme:

Mislite da znate koji je najskuplji grad na svijetu?

Zagreb na 9. mjestu na NomadList.io, popisu najboljih gradova za rad na daljinu

 

 

 

 

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>