Search
Close this search box.
cool novi logo header
Vikend iz snova

Cool ideja kamo za vikend: Mali Lošinj

Itinerar je specifična vrsta putokaza. Plan, program putovanja. Karta ili putni vodič koji donosi različite podatke važne za putovanje. Ovo je upravo takav post. U njemu ću opisati svoj savršeni bijeg za vikend: idem na Mali Lošinj.

Volim spontana putovanja. Ono kad znaš odrednicu, a sve ostalo odradiš po intuiciji, u hodu, istraživački s velikom dozom adrenalina. Moj slučajni susret sa starim frendom koji mi je dao ideju. Prvo je pažljivo saslušao moje žalopojke:

  • O stresu.
  • Potrebnom odmoru.
  • Promjeni okoline i obnovi energije.

Pa rekao: ‘Draga moja, potreban ti je Lošinj.’

Alea iacta est! Kocka je bačena. Idem na Lošinj. Otok. Mali Lošinj. Veli Lošinj. Moj prioritet je blizina odredišta i kratak ali zato atraktivan, aktivan i zdrav odmor. Naravno, uz (malu) dozu luksuza i mogućnosti uživanja u netaknutoj prirodi. Dajte mi vrhunski spa ali i šetnju, bicikliranje u prirodi. Blagu klimu. Borovu šumu. Gastro delicije, čašu dobrog vina. Vrhunski shopping. Sve to želim  u 48 sati.

Kako stići na Mali Lošinj iz Zagreba?

Autobus nije loše rješenje ali idem automobilom. Povezanost je izvrsna. Autocestom prema Rijeci. Krčki most. Trajekt Brestova – Porozine, otok Cres i tu sam. Uživanje u raznolikostima i ljepoti krajobraza zagarantirano. Za samo par sati vožnje dostupan je jedan sasvim drugi svijet, a nisam napustila Hrvatsku. COOL!

E da, koliko vidim, od lipnja su organizirani i letovi za Lošinj. U suradnji s češkim avioprijevoznikom Silver Air u razdoblju od 24. lipnja do 16. rujna, organizirani su povratni letovi iz Zagreba, Splita, Pule i Lugana za Lošinj po cijeni već od 235 eura.

Kamo se smjestiti?

Ušla sam u stan i zgrabila sam laptop. Želim uvjeriti i onih 5% u sebi što je još  skeptično. Naime, razmažena sam. Priznajem da želim sve odmah i sad. Opet prema preporuci prijatelja otvaram stranicu Lošinj Hotels & Villas.

WOW!

Ako je tako kako mi pokazujete onda kao da idem u Monte Carlo, mislim u sebi. Tražim i pretražujem. Jedan klik, drugi, treći. Gotovo. Je li moguće da sam rezervirala?

Jest! Na mail mi stiže potvrda. Sada nema nazad. Vrištim od sreće i zahvaljujem svom prijatelju.

Rezervirala sam taj djelić sjevernog Jadrana. Biser. Samo za sebe.

Nadam se najboljem.

Dojmovi i iskustvo slijede… po povratku!

Barbara Strelar