Search
Close this search box.
cool novi logo header
hzslogan glavna

Hashtag #HŽslogan nasmijao Hrvatsku i postao viralan, može li priča poslužiti porastu Twitter korisnika?

Na stranu opća sprdnja s #HŽsloganom, stvarno uživam! Ali ovo je super pozitivna prilika za umivanje imidža državne kompanije uz uvjet da ekipa u 16 sati nije isključila računala i otišla doma

Državne tvrtke uglavnom ne spominjemo po dobrome. Vicu u kojem se na pitanje: Znate li kako funkcionira državna tvrtka? Odgovara: Do 9 im je prerano, do 11 su pauze, a sve nakon 13 sati je sutra – više se nitko i ne smije. Sve do danas!

Urnebesni hashtag #hžslogan izazvao je pravu pomutnju na Twitteru i ostalim društvenim mrežama i postao viralan. Nisam siguran, ali mogao bih se kladiti da je HŽ nekim čudom zaslužan za prvi pravi državni viralni hit. Evo što se dogodilo:

Priča se zakotrljala (da se poslužimo žargonom željeznica) kada je HŽ odnosno putnički prijevoz pozvao studente da osmisle kreativni slogan vezan uz željeznički promet koji će biti korišten u promotivne svrhe.

Za kratak, jasan i lako pamtljiv slogan vezan uz vlakove i željeznicu ponudili su i nagradu. Studenti su svoje ideje trebali javiti na mail ali nitko nije računao na će se na Twitteru pojaviti hashtag #Hžslogan koji je uglavnom poslužio za sprdanje sa željeznicama.

Evo kako je to izgledalo:

#HZslogan
#HZslogan   Foto: Screenshot

Pa dalje, a da ne ‘skidamo’ screenshotove, odlučili smo prepisati neke od najpopularnijih u trenutku nastanka teksta:

• Čemu žurba? #HŽslogan

• Jer sporije ne može. #HŽslogan

• Connecting people – eventually. #HŽslogan

• Krenite vlakom, dođite autobusom 2u1. #HŽslogan

• Jer sporije ne može. #HŽslogan

• Trošimo javne novce sa stilom! #HŽslogan

• Busevi su zakon.#HŽslogan

• Mi smo Vaša ispričnica. #HŽslogan

Ili ovako:

hzhashtag2
#HZslogan Foto: Screenshot

Dio ekipe iz ‘konkurencije’ sjajno se dosjetio i ‘ukravši’ HŽslogan hashtag poentirao ovako:

zracna luka zadar hzslogan
Zračna luka Zadar #HZslogan   Foto: Screenshot

I tako dalje i tako dalje.

Zapravo što zaključujemo iz ovoga? Jedva čekamo odgovor! Treba li reći kako se ovakve stvari u nas događaju vrlo rijetko ili nikada, a pogotovo kada govorimo o Twitteru. CoolKlub iskreno navija da HŽ iskoristi ovu pozitivnu priliku i sve okrene u svoju korist i, možda, uskoro govorimo o case study by HŽ!

Svi sastojci su tu: državna tvrtka ‘u žiži’ ni kriva ni dužna, društvene mreže i gotovo svi mediji koji sve to objavljuju, a sve u jeku ukidanja linija, štrajkova… Svaka kompanija na svijetu ovo bi uzela vlo ozbiljno. Zapravo, kladimo se da kreativni odjeli u nekim agencijama već znaju što bi učinili. Nadamo se da to znaju i u HŽ-u i da nisu, kako bismo svi odmah pomislili, ugasili svoja računala u 16 sati i otišli kućama (pogledajte vic na početku posta).

Vezana tema:

Kompanija zakupila čitavu duplericu kako bi odgovorila na pismo jedne žene!

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>