Kompanija zakupila čitavu duplericu kako bi odgovorila na pismo jedne žene!

J. Crew
J. Crew

Kompanija J. Crew na cool je način dala do znanja da sluša želje kupaca: kupili su oglas, zahvalili se ženi i požnjeli uspjeh. Ah da, radi se o vintage crnom kupaćem kostimu…

Slušate svoje kupce? Znate li o čemu maštaju? Što zapravo žele? Kako vas doživljavaju? Koliko god jednostavna bila, ova pitanja mnogima su nepoznanica i stoga je pravo otkrivenje naučiti kako se s njima nose neki brandovi.

Posljednji u nizu jest primjer američke kompanije J. Crew koja je zakupila dvije strane oglasa kako bi prikazala upravo to: kako slušaju želje svojih kupaca.

J. Crew je zakupom stranica otkrio da na zahtjev kupaca (zapravo priče koje koja se zakotrljala nakon samo jednog blog posta), u prodaju vraća klasični jednodjelni kupaći kostim! Naime, blog New York Magazina prošle godine objavio je otvoreno pismo Jenne Avins (inače modne blogerice Wall Street Journala) posvećeno ‘crnom jednodjelnom kupaćem kostimu’.

Nećemo reći kako je ovo moguće samo u Americi, ali činjenica jest da je nakon posebno osjetljivog posta, koji je ništa drugo nego klasičan primjer iskazivanja vjernosti određenom brandu, kompanija pozitivno reagirala. Na to su je sigurno potaknuli i komentari brojnih žena koje su također zavapile: ‘Vratite nam jednodjelni kupaći kostim!’

Kao odgovor, J. Crew je nakon par mjeseci zakupio stranice i objavio oglas s rukom ispisanom posvetom kreativne direktorice Jenne Lyons:

Poštovana gospođice Avins, Vaša želja za mene je zapovijed… S razlogom… Jenna

Dvije Jenne su cool žene! Osim samog oglasa, potez kompanije J. Crew prenijeli su mnogi mediji što je kompaniji donijelo mnogo više: puno pozitivnog PR-a, daleko vrijednijeg od klasičnog oglasa čiji je doseg u tom odnosu ostao nemjerljiv. Pa sad recite da se ne isplati osluškivati bilo kupaca (i čitati sve što je vezano za vaš posao)!

Tags from the story
, ,
More from Claudio Kramaric
Lažni Psy zavarao sve na Cannesu
Družio se sa slavnima, davao intervjue, gostovao na lokalnoj TV postajui, učio...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.