CRUSH IT! Unovčite ono što volite

crush-it knjiga


Kategoriju COOL knjige ne otvaramo slučajno naslovom ‘Crush It’ Garya Vaynerchuka. Dobar dio naše filozofije temelji se na nekim postavkama iz knjige. Naime, mi želimo da ispunite sve svoje snove i stignete do cilja. Nesumnjivo, na tom putu zaradit ćete i poneki ožiljak. To je COOL. Bit će to spomenik i pokazatelj da ste se na tom putu borili, primali i davali batine. Da do kraja niste stigli ‘lišo’. CRUSH IT! Kratko i jasno!

A ‘Crush it’ kaže:  ako imate hobi za koji smatrate da bi ga bez problema mogi raditi cijeli dan, opsesiju koja vas noćima drži budnim onda je ovo knjiga za vas. Ako nemate hobi ili opsesiju, u što sumnjamo, ovo je opet knjiga za vas jer će vam pomoći da ih otkrijete. Vrijeme za to je: SAD!

O čemu je?

‘Crush it’  je knjiga koju smo čitali kao drugu, a u nekim trenucima i kao treću knjigu. Pa joj se vraćali, pa neke dijelove čitali i zapisivali pa ponovo i tako u krug. Poput ispitne skripte. Jednostavno je napisana i sažeta ali nikako površna. Gary ima moć u vrlo malo riječi postaviti problem i dati vrlo jasne odgovore na sva pitanja koja bi vam mogla pasti na pamet. Tu je i pregršt konkretnih primjera iz kojih možete izvući zaključke te ih preuzeti i primjeniti na svoj posao ili ideju.

Pepsi? Facebook? Twitter? Yahoo? Gary se ne ustručava dijeliti savjete i najvećima. I čini toliko dobro da ga za to i plaćaju. Cool Klub je dijelom nastao ili prati neke smjernice ove knjige.

Za koga je?

Ova knjiga vam ne bi trebala izmigoljiti iz ruku bez obzira da li ste poduzetnik, tajnica, knjigovođa, kućanica, marketing manager ili PR, jer su savjeti i primjeri iz knjige univerzalni i primjenjivi na sve, a ideje svježe. Za Vaynerchuka nema glupih zanimanja ili hobija, nema odgađanja i jadikovki nad vlastitom sudbinom.

Ako vas zanima kako svoj blog o ribičkim poduhvatima (ili bilo koji drugi) postaviti visoko na tražilici, učiniti ga čitanim te, po mogućnosti iz njega izvlačiti korist, samo naprijed. Ne sramite se izaći na online pozornicu. Ako vas imalo zanima kako ispuniti snove, kako iskoristiti sve svoje potencijale i na kraju krajeva biti produktivni, ‘Crush It’ će vam pomoći u tome. Ako vas iz bilo kojeg razloga (privatnog ili poslovnog) zanimaju društvene mreže, a dosad niste imali koga pitati ‘Crush it’ će na svega nekoliko stranica dati odgovore zašto bi trebali biti tamo (ako kojim slučajem još niste).

Prosite. Posudite. Kradite ovu knjigu kako bi naučili tehnike koje su autoru pomogle izgraditi 60 milijuna dolara težak posao i ponovo postaviti pravila poslovanja pod njegovim uvjetima’

TIM FERRIS, autor bestselera Četverosatni radni tjedan

[tabs tab1=”GARY VAYNERCHUK“]

Gary Vaynerchuk Vynerchuka sam imao priliku upoznati u svibnju 2011. u Zagrebu na promociji  u Akademiji Agrokor vina. Njegov nastup, dikciju i način na koji razgovara te odgovara na pitanja vjerojatno ću pamtiti cijeli život. Nevjerojatna lakoća kojom ovaj čovjek komunicira jedan je od njegovih zaštitnih znakova i temelj biznisa teškog desetke milijune dolara. Jedan je od pionira on-line marketinga poznat kao “Social Media Sommelier”.  Samouki je vinski stručnjak, autor popularnog internet serijala Wine Library TV kojim je unio revoluciju u vinsku industriju. Izuzetno je produktivan i pravi ‘entrepreneur’ novog doba.

Ako imate preporuku za ovu knjigu podijelite je s nama i komentirajte!

 

 

More from Claudio Kramaric
OVO JE NOVA NASLOVNICA tjednika Charlie Hebdo
Prva nakon tragičnog napada. Novi broj izlazi u srijedu na 16 jezika...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.