Search
Close this search box.
cool novi logo header
James Gandolfini

James Gandolfini kraj bez raspleta

Kad te jedna takva maestralna uloga obilježi za cijeli život, onda kao da i nemaš druge nego napustiti ovaj svijet na mafijaški način: brzo i bez pozdrava


Sudbina je nevjerojatna stvar. Baš kao i u kultnoj seriji (pogledjate video na kraju) u kojoj nagađaš njen kraj propitkuješ što je moglo biti, tako ćemo i u slučaju Jamesa Gandolfinija zauvijek ostati uskraćeni za jedan odgovor: Je li mogao još bolje?

Kada smo krenuli s Cool Klubom, na pamet mi je pala jedna cool tema koju sam svakako htjela obraditi, a to je serija nad serijama „Sopranosi“. Serija je bila i još uvijek jest apsolutni fenomen pop kulture. Nažalost, tekst In Memoriam James Gandolfini, ide prije te priče.

U srijedu 19. lipnja, u hotelu u Rimu, nakon srčanog udara preminuo je James Gandolfini (51). Kad te jedna takva maestralna uloga obilježi za cijeli život onda kao da i nemaš druge nego napustiti ovaj svijet na skoro mafijaški način: brzo i bez pozdrava. A tako je otišao Gandolfini.

Njegova smrt izazvala je šok i nevjericu ne samo zbog njegovih godina, nego i zbog gubitka takvog velikog talenta koji je čitavoj jednoj televiziji pomogao da se izdigne od konkurencije. Talenta koji je razbijao barijere pred sobom.

James Gandolfini glumom se odlučio baviti u 25. godini i tek je u 37. stigla njegova najveća prilika. Popularnost i život Jamesa će uvijek najviše biti obilježena Tonyem Sopranom. [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/06/david-chase-james-gandolfini-sopranos-set.jpg#”]David Chase[/lightbox], čovjek koji je osmislio tu najveću od najvećih serija, organizirao je brojne audicije kako bi pronašao savršenog glumca za glavnu ulogu Tonya Soprana, mafijaškog šefa koji pati od napadaja panike. Našao ga je kada je James Gandolfini ušao u prostoriju. To je bilo to!

Priča te serije bila je toliko snažna da je James u jednom intervjuu izjavio kako mu prilaze ljudi iz Rumunjske i govore: ‘E, znaš, moja familija je baš kao tvoja familija’. No, i s druge strane, FBI agenti spremno su priznali producentima kako vjerno prate svaku epizodu.

Kao što je Tony Soprano, u jednoj epizodi, rekao svom nećaku Christopheru: ‘Jednom kad si u ovoj obitelji, nema izlaza’. Isti je osjećaj sa James Gandolfinijem, ako kad ste ga zavoljeli jednom, to je bilo to. Pogledajte posljednju scenu Sopranosa, video traje 4,49 minuta:

RIP James Gandolfini.

http://www.youtube.com/watch?v=rnT7nYbCSvM

 

Barbara Strelar