Klavir narodu! Boston na ulice postavlja 75 klavira

Play me im yours instalacija u Bosotnu, besplatni klaviri

”Play Me, I’m Yours” je instalacija britanskog umjetnika Lukea Jerrama, dosad je postavljena u 37 svjetskih gradova. Sudjelovali su milijuni ili, konkretnije, svirali su milijuni ljudi…


Cool vijest ide ovako: Ove jeseni stanari Bostona moći će svirati na nekom od ukupno 75 klavira koji će biti postavljeni na ulici samo za njih.

Riječ je o javnoj instalaciji  ”Street Pianos Boston: Play Me I’m Yours”  britanskog umjetnika Luke Jerrama kojom se prigodno obilježava 75. sezona Bostonskih glazbenih svečanosti, festivala na kojemu su od osnutka 1938. godine nastupile stotine glazbenika iz cijelog svijeta te organizirani brojni koncerti.

Klaviri će biti postavljeni u petak, 27. rujna i tako će stajati do ponedjeljka, 14.listopada. Mjesto postavljanja ovisit će o želji lokalnih predstavnika i organizacija.

”Play Me, I’m Yours” službeno umjetnička instalacija, zapravo je međunarodni poduhvat organiziran prvi puta 2008. godine. Do danas, postavljeno je preko 1000 klavira u [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/09/piano-diljem-svijeta.jpg#”]37 svjetskih gradova[/lightbox]. U njemu su sudjelovali milijuni  ljudi ili, da budemo konkretniji, svirali su milijuni ljudi. Koncerti (kako se uzme) za svakoga i u svakom trenutku neviđena je ideja, a zapravo počast glazbi, umjetnosti i druženju.

Zamislite ovu akciju u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci ili Dubrovniku? Nema sumnje da bi svim postojećim poznatim festivalima pridružili još jedan cool događaj za pamćenje!

O točnim mjestima postavljanja klavira građani će biti obavješteni do sredine mjeseca i njihova  jedina zadaća je, uz uvjet da to žele, postaviti video, fotografije ili komentare o samom doživljaju na službene stranice Play me I’m Yours.

Pogledajte video Play me I’m Yours snimljen u Minhenu ove godine:

More from @B_arrow

Nemojte propustiti: Ovo su najbolje reklame za Božić 2017.

Za sve one koji vole sladunjave božićne filmove, zadnje komade pita, čokoladu...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.