Search
Close this search box.
cool novi logo header
Klopa s klupa 27_9_2014 (10)

KLOPA S KLUPA: Dobili smo COOL event u Zagrebu!

Ljubav stvarno ide kroz želudac i ne samo da su nas nahranili, nego nam, konačno, pokazali i drugu sliku Dolca. Onu u kojoj ovaj prekrasan trg nije mračna špelunka za brzo prehodati kada s Opatovine želiš stići na Jelačić plac i obrnuto

Eh. Kako je lijepo bilo sinoć na Dolcu. Lijepo je uvijek, ali sinoć kao da su se otvorila nova vrata. Dosada smo Dolac nazivali trbuhom Zagreba. I dalje će biti tako. Jasna stvar. No, tek sad kao da je taj naziv dobio smisao. Sada je smislen i potpun. Klopa s klupa! Kapa do poda organizatorima i odmah savjet za ubuduće: dajte nam još. Ima još mjesta! Nemojte da čekamo toliko dugo.

Ili.

Možete i to. Čekat ćemo jer vrijedi. Pogotovo ako ste u društvu.

Za razliku od drugih gastro pokušaja, Klopa s klupa mogla bi biti IT proizvod gastronomije u Zagrebu. Ukoliko postane redovan, ovaj događaj mogao bi Zagreb uistinu podići na vrlo zavidnu razinu gastro, etno, eko, turističke i… ma kakve god scene želite! Upravo s ovakvih događanja korist je nemjerljiva.

[slider crop=”yes” slide1=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/09/Klopa-s-klupa-27_9_2014-1.jpg” slide2=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/09/Klopa-s-klupa-27_9_2014-5.jpg” slide3=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/09/Klopa-s-klupa-27_9_2014-6.jpg”][/slider]

 

Pogledajte samo društvene mreže od sinoć (27. rujna) ili samo upišite hashtag #klopasklupa u Twitter tražilicu. I domaći i strani; i znani i neznani osvrnuli su se na ovo – u superlativima. Ne možeš platiti toliko cool objava koliko ih može generirati događaj poput promocije street fooda. Da, bila je gužva i da, klopa je nestajala brzinom svjetlosti ali to je samo poguranac da se svi skupa potrudimo idući puta stići na vrijeme.

Klopa s klupa 27_9_2014 (15)
Dolac živi noću!

A bilo je uistinu svega: predstavnici sjajnih restorana, pisalo je, mislim njih 15-ak i njihovi chefovi. Kuhalo se i prijalo, peklo, mazalo i rezalo. Bilo je masno ali i zdravo. Kuhano ili ‘raw’. Jedina zadaća bila je posložiti što je moguće više zdravih delicija u obrok koji možeš jesti dok hodaš – street food! Oblak najfinijih okusa širio se tako iznad Dolca u svim smjerovima.

Torte, kaiserschmarrn, čobanci, fiševi, gulaši, casadille, falafel, baklave od pistachia i čokolade. Humus, casadille, wrapovi, burgeri, janjeći wok, tjestenine, ravioli (sigurno sam zaboravio hrpu toga), tjerali su nas iz reda u red.

Taman kada si omastio brk nekim sočnim wrapom, već si stajao u novom redu na kraju kojeg su čekale nove delicije, a oči k’o oči: gladne! Promatram ekipu s druge strane koja se gosti komadićima janjetine u nekom pecivu (i to bih probao!), a sve taman [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/09/Klopa-s-klupa-27_9_2014-22.jpg#”]na dlan da ti stane[/lightbox] – za po gradu. Savršeno.

I moglo se tako. U krug! Dapače!

Klopa s klupa 27_9_2014 (4)
Netko za čobanac?

Kako sam napisao u uvodu: kapa do poda organizatorima. Ne samo što su nas nahranili i podučili nego nam, konačno, pokazali i onu drugu sliku Dolca. Onu u kojoj ovaj prekrasan trg nije mračna špelunka za brzo prehodati kada s Opatovine želiš stići na Jelačić plac i obrnuto. Onu za koju potajno znaš da je daleko više cool od bečkog Naschmarkta (na primjer) ali te strah to reći na glas (do sad).

Zapravo, htio sam ovaj post nazvati ‘Zagreb dobio Naschmarkt’ – to mi je prvo palo na pamet, ali nisam. I nek je tako i ostalo. Ukratko konačno smo dobili sliku Dolca kakva i treba biti. Onu za koju smo svi nekako znali da postoji ali je trebalo zasukati rukave i pokazati je. Konačno!

Za kraj samo jedna digresija. Nisam mogao vjerovati da su neki ugostitelji svoje kafiće ostavili zatvorenima, a bilo je posla i za njih. Drugi put, slobodno bi im trebalo naplatiti kakvu komunalnu kaznu, ako ništa drugo za nedjelovanje!

P.S. Sorry na lošijim fotkama, ali kad si gladan nisi svoj!

TO BE CONTINUED…

Vezana tema:

ZÜRICH: Posjetili smo prvu natkrivenu tržnicu i jedinstvenu La Galerie Du Vin

 

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>