Search
Close this search box.
cool novi logo header
Gates Vs Carlson

Najboljem šahistu svijeta trebalo je 80 sekundi za pobjedu nad Billom Gatesom

Gates je govorio o svojim humanitarnim projektima, a kao pasionirani ljubitelj šaha nije mogao odbiti ovu priliku. Uf, ovo je bilo brzo, komentirao je nakon

Samo 79 sekundi bilo je potrebno svjetskom šahovskom prvaku, Nizozemcu Magnusu Carlsenu (23) za ekspresnu pobjedu nad Billom Gatesom. Gates je u showu govorio o svojim humanitarnim projektima ali kao pasionirani ljubitelj šaha nije mogao odbiti producente Norveško-švedskog talk showa “Skavlan”.

Bill Gates je za svoje poteze imao dvije minute, a Magnus je svoje morao povući u roku od 30 sekundi što mu je prema našoj odokativnoj procjeni bilo barem 15 puta previše vremena od potrebnog. Naime, svoje poteze vukao je unutar dvije sekunde (pogedajte video).

Uh, ovo je bilo brzo – rekao je nakon 79 sekundi Bill Gates.

Norvežanin je velemajstor postao sa samo 13 godina. Prema službenom rankingu koji mogućnosti šahista izražava u brojkama, dosad je prikupio 2872 boda što je najviše u povijesti šaha. Titulu svjetskog prvaka u šahu osvojio je krajem 2013. u meču protiv Indijca Viswanathana Ananda ukupnim rezultatom 6,5:3,5.

Obojici čestitke za cool potez tjedna i popularizaciju ove igre. Pogledajte video:

http://www.youtube.com/watch?v=84NwnSltHFo

CoolKlub

CoolKlub autori