Prvi poljubac potpunih neznanaca vas je naježio i evo zašto se trebate češće ljubiti

first kiss
first kiss

Ako niste skroz na skroz na čisto oko priče o ljubljenju, možda promijenite mišljenje kada pročitate ovih nekoliko savjeta zašto bi se trebali ljubiti što više

‘First Kiss’, projekt filmašice Tatijane Pilijeve (a zapravo reklamna kampanja kuće Wren), koji je top news na društvenim mrežama i portalima (u nešto više od 24 sata pregledan je preko osam i pol milijuna puta!), iako na prvu izgleda pomalo čudno i bez neke posebne poruke, složit ćete se, ipak vas je privukao na gledanje i razmišljanje. I možda maštanje!

I možda ste se ulovili u mislima biste li i vi osobno pristali na poljubac sa strancem! Jer u ovom slatkom videu sve izgleda privlačno, lijepo, puno emocija i neiskvareno. Ako niste skroz na skroz na čisto oko priče o ljubljenju, možda promijenite mišljenje kada pročitate ovih nekoliko savjeta zašto bi se trebali ljubiti što više.

 

poljubac, ljubljenje
Ljubljenje je zdravo!

Filematologija je znanost koja proučava ljubljenje. Ukratko, rezultati istraživanja pokazali su da u jednoj minuti ljubljenja potrošimo 26 kalorija, što je  gledano u hrani, vrijednost jednaka 100 g brokule. Poljupcem razmijenjujemo vodu, sol i bjelančevine, odnosno, približno 25 milijuna mikroorganizama!

Ljubljenje je prije svega zdravo! Evo šest cool razloga zašto:

• Ljubljenje produžuje životni vijek. Istraživanja su pokazala da muškarci koji svaki dan poljube svoju partnericu barem jednom, u prosjeku žive i do pet godina duže.

• Ljubljenje pojačava imuni sistem. Nedavna studija objavljena u “Medical Hypotheses” utvrdila je da ljubljenjem dolazi do razmjene antitjela i jačanja imunog sistema čovjeka.

• Ljubljenje podmlađuje. To je jedan od oblika faceliftinga. Prilikom poljupca koristi se 32 različita mišića lica koji se na taj način vježbaju.

• Ljubljenje smanjenje simptome alergija, ljubljenjem se smanjuje emisija IGE antitjela u krv koja su odgovorna za simptome alergija. Više ljubljenja daje manje alergijskih simptoma kao što su kihanje, curenje nosa i suzne oči.

• Ljubljenje smanjuje rizik od srčanih bolesti, smanjuje razinu stresa, kolesterola i krvnog tlaka

• Ljubljenje čuva bjelinu vaših zubi. To je prirodni proces čišćenja koji umanjuje plak na zubima.

I više nego dovoljno, zar ne?

I još samo jedna zanimljiva informacija proizašla iz jedne studije o ljubljenju. Naime, čak dvije trećine ljudi za vrijeme ljubljenja nagne glavu u desnu stranu. Jedni stručnjaci smatraju da taj pokret proizlazi još iz razdoblja fetusa u majčinoj utrobi, a drugi kažu da je to spontani pokret kako se ne bi sudarili nosevima!

Poljubac je čudo. Ljubite se što češće i pogledajte viralni video o ljubljenju!

.

Written By
More from anita.mer.b
Leonard Cohen – nepopravljivi romantik sa šeširom!
Želio sam ih, a nisam mogao imati. Pisao sam poruke ženama tako...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.