Facebook video ‘ubija’ YouTube

facebook komentiranje

Autoplay funkcija za svaki Facebook video čini čuda (doseg) i brandovi sve više i više svoj video podižu direktno na tu društvenu mrežu koja se tako riješila konkurencije

Ovo je bilo pitanje vremena: Facebook video polako ali sigurno istiskuje YouTube sa svojih stranica.

Kako?

Zahvaljujući autoplay funkciji koju su prihvatili veliki brandovi i poznate osobe (Budweiser, McDonald’s, Beyoncé ), a koji – kako piše adweek.com – radije podižu video sadržaj direktno na Facebook umjesto da objavljuju linkove s YouTubea.

Zašto?

U principu, na to ih je natjerao sam Facebook. Osim što video bolje izgleda možda ste primijetili i to, da objavom FCB videa možete ostvariti daleko veći doseg nego kada objavljujete YT ‘link’. Ovo dokazano i provjereno radi! Za YouTube to znači manje prometa i manje novca od video oglašavanja dok Facebook neupitno i gotovo nezaustavljivo raste.

Kada ste posljednji put u vlastitom feedu pogledali neki YT video? Pogledajte ovogodišnji plan brandova kada je u pitanju video oglašavanje:

Facebook video Vs. YouTube
Facebook video Vs. YouTube   Screenshot: newmediarockstars.com

Razlog za ovakav preokret je ‘Fejsov’ fokus na video sadržaj odnosno uvođenje autoplay funkcije (watch and see) prije malo više od godinu i pol dana. Zahvaljujući toj, ljudskom oku fenomenalno ugodnoj funkciji koja nam tako lijepo servira svaki video uradak, YouTube se našao u priličnim problemima.

Da, i dalje je riječ o najpopularnijoj video stranici ali i njihovo ‘No comment’ na cijeli ovaj slučaj govori dovoljno. Ako ste community manager ili stvarate sadržaj za Facebook smatrajte ovo vrlo korisnom informacijom i recite nam svoj mišljenje: Hoće li Facebook video pregazti YT klipiće?

COOL bonus:

Kako snimiti vlastiti video životopis ili CiVideo u 10 cool savjeta

More from Claudio Kramaric
U bojama jeseni – kratki modni vodič (i poneki kod za popust)
Jesen donosi promjenu ne samo u prirodi već i u našim ormarima,...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.