Search
Close this search box.
cool novi logo header
Biofach7

Posjetili smo Biofach – Vivaness, najveći sajam organskih proizvoda

Najveći sajam organske industrije nudi vibrantnu sliku svih kretanja i načina poslovanja u svijetu, dobro je posjetiti ga iz više razloga…

Iako sam vas sa jednog od najvećih europskih sajmova specijaliziranog za organske i prirodne proizvode ‘Biofach Vivaness 2014.’ u Nurenbergu, planirala izvijestiti odmah, već prvoga dana,  pokvareni avion, otkazan let, pa time i pomaknuti raspored za cijeli jedan dan otežao je moj dolazak, no evo me, tu sam, vratila sam se i izvještaj je tu (skupa sa galrijom slika na kraju posta)!

Biofach je ove godine slavio 25 godina i diči se time da je najveći svjetski sajam organske industrije. S preko 2.400 izlagača i oko 42.000 posjetitelja iz 134 zemlje koji su tamo došli sklopiti posao ili samo „čekirati“ što se događa u branši, on je svakako u samom vrhu.

Biofach je s vremenom postao najveći sajam organskih proizvoda na svijetu
Biofach je s vremenom postao najveći sajam organskih proizvoda na svijetu

S obzirom da se radi o B2B sajmu „jedino“ što morate imati da bi sajam uopće mogli vidjeti jest potvrda da ste tamo stigli u ime tvrtke i naravno kartu. Višednevna karta stoji 50 eura i za taj novac, možete biti sigurni, dobivate uvid u sve najnovije trendove, proizvode i usluge u organskom sektoru koje možete zamisliti! A pritom ćete se vjerojatno i dobro najesti i napiti gratis (der balkanische way).

Ovdje dolazite sklopiti posao ili pokupiti novu ideju. Oboje uistinu nije teško pronaći!

Sajam je trajao četiri dana počevši od 11. 2. i za to vrijeme na ulazu u tzv. Novelities dijelu sajma mogli ste glasovati za najbolje nove proizvode iz raznih kategorija poput smrznute ili svježe hrane, pića, kozmetike, proizvoda koji nisu hrana. Glasa se jednom i to na listiću kojeg potom mogu predajete uz očitavanje bar koda sa karte kako ne bi bilo prevara.

Žao mi je da među proizvodima na Novelties štandu nije bilo i hrvatskog Figcake-a jer bi svakako od mene dobio glas za cool prezentaciju i packaging(!). Hrvatska je predstavljena s još nekoliko proizvoda ali po mojem mišljenju ne dovoljno. Sjajno bismo se uklopili jer je ove godine bilo zanimljivo vidjeti kako u sektoru organskih proizvoda sve vrvi od novih ideja, koncepata i pomaka.

Ovdje dolazite sklopiti posao ili pokupiti novu ideju. Oboje uistinu nije teško pronaći. Zemlje, poput Japana, Mexica, SAD-a, Columbie, Perua, Austrije, Italije, Velike Britanije i mnogih drugih nude vam svoje proizvode na dlanu.

Popiti pravi espresso uistinu nije bio problem
Popiti pravi espresso uistinu nije bio problem

Dakako, bonus je taj jer je puno lakše poslovati obzirom da smo postali čanica EU! Između sastanaka, mogli ste isprobavati vino, sir, maslinovo ulje ili mnogobrojne sorte kave iz cijelog svijeta.

Svakako, da nikada nisam vidjela događaj kao Nürnbergški Biofach, a ovo je moj drugi posjet, mogu slobodno reći da bi teško znala što sve propuštam. Ne radi se samo o ovom sajmu, specijaliziranom za organske proizvode, tako je sa gotovo svim sajmovima u ovom prekrasnom njemačkom gradu. Njemačka organizacija je nešto jako, jako cool.

Nürnberg Messe nema samo prekrasne sajamske prostore koji se protežu kroz čak 10 paviljona, osigurani parking, kao i mnogobrojne garderobe (kako za kofere, tako i zasebno za jakne) već i kompletnu filozofiju podređuje posjetiteljima koji se uz svu jurnjavu i sastanke moraju osjećati zadovoljno.

Već i prije dolaska, gotovo su vam sve informacije na raspolaganju na jedan klik. Aplikacija kako doći do sajma autom, vlakom ili drugim vrstama prijevoza samo je ‘jedna od’, a meni draža bila je ona koja vam govori gdje možete pronaći slobodno parking mjesto. Karta za sajam vam omogućava i besplatni javni prijevoz gradom, a između paviljona voze i autobusi.

Kada nakon dva dana intenzivnog istraživanja paviljona krenete kući puni ideja i pozitivnih dojmova, ispratiti će vas pijanista u foajeu koji popodnevima na Biofachu daje taj dodatni extra touch.

Na kraju mala napomena. Naime, ukoliko vam otkažu let pa posve neplanirano u zračnoj luci  provedete duge sate, trebate znati svoja prava. Prema EU regulativi: ako vam je uskraćeno ukrcavanje, ako je vaš let otkazan ili kasni do konačnog odredišta navedenog na vašoj karti s više od 3 sata, možda imate pravo na financijsku odštetu u iznosu od 250 do 600 EUR, ovisno o dužini leta.

[divider]Galerija biofach vivaness 2014. [/divider]

Hrvatski Fig Cake (kolač od smokava)
Hrvatski Fig Cake (kolač od smokava)
Mogli ste isprobavati do mile volje
Mogli ste isprobavati do mile volje
Noviteti, glasajte za svog favorita!
Noviteti, glasajte za svog favorita!
Izlagači iz 134 zemalja
Izlagači iz 134 zemalja
Biofach ove godine slavi 25. rođendan
Savršena organizacija sajma iz godine u godinu. Biofach je ove godine proslavio 25. rođendan

Barbara Strelar