Search
Close this search box.
cool novi logo header
Slasticarnica Princess najbolja kava i kolaci u Zagrebu

Slastičarnica Princess: Cool mjesto za pravi užitak u kavi i kolačima

Ovo mjesto nije IN, nikada to i nije trebalo biti. Pravi poznavatelji znaju zašto smatramo da od slastičarne Pricess nema boljeg mjesta za popiti kavu i pojesti jedan od najfinijih kolača

Veselje i ugodu koju osjetimo kada pronađemo skrovito mjesto koje nam je baš po mjeri i čijem ambijentu se u potpunosti možemo prepustiti, može nadmašiti samo kada baš takvo mjesto otkrijemo, kako se kaže ‘pod nosom’ odnosno u vlastitom gradu. Znate već na što mislimo.

To nikada nisu najpopularnija mjesta. Ta titula kao da im nikada i nije bila namijenjena. Njihova čar leži upravo u činjenici da se radi gotovo o tajnim skrovištima, onim kakvih se svi sjećamo još iz djetinjstva. Prema tome, to mjesto nije projektirao najbolji i najtraženiji arhitekt, ne pohodi ga ekipa s naslovnica i nije IN. S druge strane imate osjećaj da je oduvijek tu i da nikada, ali baš nikada, prije tog mjesta tu ništa drugo nije ni postojalo.

Potez Bogovićeva – Gajeva – Teslina – Preradovićeva – Cvjetni trg nudi pregršt kafića. Međutim, popularni Charlie, Bulldog ili La Bodega nisu mjesta gdje mirno možete pročitati novine, već mala i ne tako razvikana slastičarnica Princess u Gajevoj ulici. Najcool mjesto za popiti kavicu ili pojesti fini kolač u Zagrebu.

Mjesto za prave connoisseure zagrebačke špice jer, mada se nalazi u samoj žiži, možete biti sigurni da ćete baš tamo gotovo uvijek pronaći pola sata savršenog mira u svom tom šušuru, a o ponudi kolača (pogotovo sezonskih) da se i ne govori.

Svaki kafić koji drži do sebe mora ponuditi fini espresso. Kava u Princessu pripada samom vrhu. Možda nije najbolja koju ste popili u životu ali je na vrlo visokoj razini i, što je zapravo još važnije, ne odudara kvalitetom. Nema šanse da će se dogoditi da vas jednom ponude vrhunskom kavom a da drugom prilikom dobijete ‘vodicu’.

No, nije samo kava kojom svoje dugogodišnje goste privlači ova mala slastičarna. Princess ima i pokladne krafne – manje i veće, uvijek su svježe kad je njihova sezona. Zatim uskrsne pince, mirisne i slatke, sezonski kesten pire. Doboš torte i punč kocke su otprilike onakve kakve su pekle vaše mame. I tako redom. U Princessu, baš kao i kava, sva ponuda kroz godine održava kvalitetu.

Kako smo napomenuli na početku u uređenje ambijenta nije se upleo kakav poznati arhitekt niti su u pitanju pomodni detalji. Ne. Ambijent se sastoji od svega nekoliko stolova u interijeru iz -80tih. I znate što? Topao je ugodan, kao da ste kod kuće. Miris kave i kolača svakako će vam uljepšati dan dok čitate svoje omiljene dnevne novine. Princess je ogledalo pravog duha Zagreba.

Barbara Strelar