Top lista cool božićnih filmova koje je uvijek lijepo gledati

Najbolji bozicni filmovi
Najbolji bozicni filmovi

Ukoliko ste jedan od onih kojima Božić jednostavno ne stvara osjećaj sreće i zadovoljstva, predlažemo da promijenite ploču i uz neke od ovih filmova osjetite taj dobri duh Božića


Vrijeme je da se nakon ludog shoppinga i gužvancija i strke, konačno opustite. Svi nekako znamo da nema boljeg nego nakon finog Božićnog ručka, pod dekicom, uz svoje najmilije pogledati dobar film. Dobri osjećaji i suza u oku mogla bi kod slijedećih filmova doći čak i onima koji „kao“ ne vole Božić.

LOVE ACTUALLY/ZAPRAVO LJUBAV

Teško je opisati koje sve emocije osjećate dok gledate baš ovaj film. „Love actually“ vas može neprestano iznenađivati, od Božića do Božića. Besmrtnost i životnost ovog filma šarolika je kao kad gledate u kaleidoskop u kojem se svjetlost odbija od ogledala i tako u svakom trenutku stvara potpuno nove šarene slike, nove emocije. Hugh Grant kao britanski premijer koji zaljubljeno pleše jer je dobio čestitku za Božić od simpatije, [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/12/Love-actually.jpg#”]nesretni samac koji kreće na put u SAD[/lightbox] jednostavno tražeći avanturu ili dječak koji će se izboriti za prvi poljubac sviranjem u bendu. Svi su oni samo dio ovog prekrasnog filma koji je cool pogledati i kada nije Božić.

WONDERFUL LIFE/DIVAN ŽIVOT

Generacije su plakale uz ovaj crno-bijeli film, a vjerujemo da će se takva tradicija i nastaviti. [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/12/Stari-film.jpg#”]Legendarni James Stewart kao George Bailey,[/lightbox] uzoran građanin Bedford Fallsa, u jednom trenutku slabosti nađe na rubu samoubojstva. Spašava ga Clarence, njegov anđeo čuvar koji Georgovu životnu priču stavi u jedinu i pravu – pozitivnu perspektivu. I da, kraj znate jer: „It’s a wonderful life“.
http://www.youtube.com/watch?v=95lHuGuUoAQ

HOME ALONE/SAM U KUĆI

Velik je broj onih koji zamjeraju uvrštenje ovog filma u program iz godine u godinu. Ali sigurni smo da bi svi primijetili da ga nema i da bi tek tada mnogima bilo žao. Kada obitelj McCallister krene na putovanje uoči Božića, tek će nakon podosta vremena shvatiti da, iako su na put ponijeli sve potrebne dokumente, kofere i avionske karte, sa sobom nisu poveli najmlađeg člana obitelji. Sam u kući i još k tome pod prijetnjom dvojce provalnika,[lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/12/sam-u-kuci.jpg#”] dječak će vas do suza[/lightbox] nasmijati svojom snalažljivošću i srčanošću da obrani svoj dom, a pustolovina hrabre mame da dođe do svog sina na Božić baciti će na vas veo Božićne čarolije.
http://www.youtube.com/watch?v=8g319AHF2Aw

NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS/BOŽIĆNA PUSTOLOVINa

Oni koji su uvijek raspoloženi za dobar crtić svakako trebaju pogledati priču legendarnog Tim Burtona. [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/12/edvard.jpg#”]Jack Skellington, kralj Halloween-grada,[/lightbox] slučajno otkriva portal prema gradu Božića. Iako njemu potpuno strani koncept, Jack je oduševljen i zbog toga se odluči Božić dovesti u svoj grad. Za to mu ipak treba Santa Claus.  Sto i jednu zavrzlamu pogledajte u ovom izvrsnom crtiću koji je pobrao pohvale kritike i publike i jedan je od prvih crtanih filmova prenešenih u 3D format.

GREMLINS/GREMLINI

Ukoliko ste već pogledali ovaj Božićni klasik (a velika je vjerojatnost da jeste) dobro znate što će se dogoditi ukoliko malo čupavo stvorenje – Mogvaja, [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/12/gre.jpg#”]polijete vodom, nahranite iza ponoći ili izložite svijetlu.[/lightbox] Veselje i zabava za cijelu obitelj, teško da će vam dojaditi.  Izglednije je da će vas obuzeti Spielbergova čarolija i sjeta na neko drugo vrijeme. Film za sve uzraste i garantira dobro raspoloženje!
http://www.youtube.com/watch?v=GJIU11s66WI

ELF/VILENJAK (13.50h, 24.12. NOVA TV)

Jedna od ponajboljih uloga[lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/12/elf.jpg#”] Will Farella. Ustvari uloga koja ga je proslavila.[/lightbox] Kada jednog Božića siročić Buddy slučajno upuže u Djeda Mrazovu košaru s poklonima i tako završi na Sjevernom Polu gdje provede svoje djetinjstvo potpuno nesvjestan svog „ljudskog“ porijekla. Dok jednog dana ne krene u New York u potragu za svojim pravim ocem…

BEN HUR (20.00h, 25.12. doma)

Klasik  nastao prema romanu Lew Wallace iz 1880 „Ben Hur: Priča o Kristu“. Teško je išta reći o ovom filmu što već nije rečeno i napisano.  Moći ćete provesti ugodno popodne i diviti se gotovo svakoj sceni, a pogotovo onoj legendarnoj 9-minutnoj [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/12/ben-hur.jpg#”]utrci kočija.[/lightbox] Film je dobio čak 11 Oskara i dan danas, čak više od pedeset godina od njegovog nastajanja, ostaje jedan od ponajboljih filmova svih vremena.
http://www.youtube.com/watch?v=3AAHljDbGtA

Još cool filmova? Pročitajte ovu:

Priznajem, postala sam ovisna o crtićima kao i moj mali princ

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.