Znate li što je Taskworld? Nova aplikacija za uštedu vremena na projektu na kojem radite

sto je taskworld
sto je taskworld

Još je bolje da nam se čini da osim vremena štedi živce, kako ‘šljakerima’ tako i onima koji sve to nadgledaju

Oni koji se po prvi puta susreću sa To-Do listama, post it porukama na svakom slobodnom centimetru radnog stola ovo će zvučati smiješno, ali da toga nema, mnogi od nas pogubili bi se u dnevnoj rutini. Kako da vam objasnimo: Dođe neko takvo doba u životu kada jednostavno moraš početi zapisivati inače ti ne gine krkljanac, a da o gubitku živaca i ne govorimo.

Slično je i sa komunikacijom na poslu. Mailovi su postali prespori. Odnosno konverzacija mailom više nije pouzdana. Godišnji odmori, pauze, poruke ‘trenutno sam izvan ureda’, ne pomažu ni najmanje, a razni podsjetnici i reminderi također. Na kraju krajeva bitan je pomak u poslu, tko je što napravio, u kojoj je fazi određeni projekt i slično.

Ovo posljednje primijetio je milijarder Fred Mouawad. Svoj novac uložio je u Taskworld – taskworld osim uštede vremena (i živaca) mjeri izvedbu određenog projekta.

Prema Mouawadovoj filozofiji, mogućnost nadgledanja određenog projekta 24/7, te načina u kojoj je fazi u direktnoj je korelaciji s konačnom izvedbom. Drugim riječima, Taskworld bi u praksi trebao značiti rješavanje gorućih problema kroz povratne informacije koje pruža.

Na primjer, odgovorna osoba u marketinškoj ili PR agenciji koja priprema važnu prezentaciju ili sastanak s jasno raspoređenim zadacima može iz prve ruke, kada god poželi, pogledati u kojoj je projekt fazi. Taskworld aplikacija omogućava da se, tamo gdje je situacija ‘u crvenom’, reagira na vrijeme i eventualno požuri određeni dio posla. Mailovi samo kompliciraju priču jer multipliciraju posao, a osim toga nude savršeni alibi. Koliko ste puta čuli: ‘Poslao sam mu/joj mail…’? Dio rečenice sa izgovorom slobodno zaključite sami.

Kako bi se ovi problemi izbjegli tu je Taskworld. Tako barem tvrde njegovi tvorci kojih je trenutno 50. Svi skupa razvijaju alat koji kompanijama pomaže povećati učinkvitost i ‘stisnuti tamo gdje su prioriteti’…

I mi smo se odlučili prijaviti i isprobati Taskworld. Zasad kažemo da je riječ o lijepoj, oku ugodnoj aplikaciji u koju upisujete svoje projekte i određujete krajnje datume kada ni moraju biti dovršeni. Zgodna je mogućnost integracije zadataka i podsjetnika iz Outlooka i Gmail računa.

Svaka interakcija se broji. Drugim riječima nema zabušavanja. Onaj tko dodjeli zadatak određenom članu tima biva obaviješten o tome što se događa ‘na terenu’. Isto tako član tima zadužen za određeni posao u svom ‘prozorčiću’ može vidjeti ocjenu svog zadatka ili ga po potrebi doraditi.

 

taskworld
Nema zabušavanja! Foto: Screenshot

 

Svaki član tima umrežen u Taskworld u svakom trenu može pregledati kako mu ide i koliko je vremena potrošio na određeni zadatak. Nama je na pamet pala državna uprava. Tu bi, u nekim slučajevima, stvarno bilo smijeha kada bi upotrebljavali aplikaciju poput ove. Ali, šalu na stranu.

Taskworld je poseban po tome što u sebi sadrži i neke elemente društvenih mreža. Na primjer, omogućava komunikaciju s jednim članom ili kompletnim timom. Tu su i zvijezdice za nagrade (princip mrkve i batine provjereno radi).

Svakako ćemo nastaviti isprobavati aplikaciju i javiti dojmove. Isprobajte Taskworld i javite nam što mislite. Ako to nije alat za vas ne ubijajte glasnika!

Hvala na čitanju.

More from Claudio Kramaric
Zašto vas nitko i nikada ne zove na razgovor za posao
Kako pomoći poslodavcu da umjesto u koš za smeće vaš životopis ostavi...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.