Search
Close this search box.
cool novi logo header
nives celzijus viralni video marketing

5 stvari koje će vas o digitalnom marketingu podučiti Nives Celzijus

Nismo mislili da će Nives dospjeti i na ove stranice ALI! Pjevačica se itekako dobro pozicionirala i povezala s trenutno najbitnijim događanjem – Svjetskim nogometnim prvenstvom. Brojke su tu…

Priznajte, znatiželja vas je ‘natjerala’ da otvorite najnoviji (legalni) video uradak starlete Nives Celzijus koji je jučer prvi puta osvanuo u službenoj verziji na YouTubeu.  Tko bi odolio raskošnom poprsju u prvom kadru?! Imajući u vidu reputaciju pjevačice, automatski se zapitate hoće li Nives do njegovog kraja izgubiti još koji komad odjeće i tako po n-ti puta sablazniti javnost.

Lekcija broj jedan: Presudno je što vidite na prvu…

Čak i prije no što je video počeo, dobili ste lekciju broj jedan: od presudne je važnosti ono što vidite ‘na prvu’ ili, konkretno, u previewu videa. Pjevačica se itekako dobro pozicionirala i povezala s trenutno najbitnijim događanjem – Svjetskim nogometnim prvenstvom. U prilog tome govori i činjenica da ju uspoređuju s drugim suprugama i djevojkama poznatih sportaša. Stručni je termin za njih je WAGS ili ‘wives and girlfriends’ .

ČITAJTE JOŠ: Klinika Svjetlost: Kako je mali brand iskoristio penal protiv Hrvatske i skrenuo pozornost na sebe

 

Prokušani recept za privlačenje dodatne publike je upalio. Iako Nives možda nije globalno prepoznata kao (bivša) supruga nogometaša (čak je i razvod odigran preko društvenih mreža), njen izgled, brazilske boje na poprsju i imidž sponzoruše koji se komunicira u naslovu pjesme i stihovima, stavljaju je u ‘pravi kontekst’. Ne čudi zato što ju trenutno uspoređuju s djevojkom brazilske superzvijezde Neymara Gabriellom Lenzi.  Kada uzmete u obzir da bivši partner naše Nives uopće ne nastupa na nogometnom spektaklu, starleta se vješto utrpala među aktualnosti u svijetu.

Lekcija broj dva: naglasite svoje ključne prednosti

Grudi i usne Nives Celzijus dvije su stvari koje ne možete zanemariti. Kao glavni adut istaknute su i u videu za pjesmu ‘Take me to Brasil’. Pjevački talent i izgovor ne bih komentirala – dosta su ih uspješno sakrili dinamična podloga i kojekakvi efekti (mnogi su mi rekli da je spot skroz OK stavite li ga na mute). Slijedi lekcija broj dva: ako se bavite marketingom, u promidžbenim porukama bitno je naglasiti svoje ključne prednosti. S njihovim  brojem ne treba pretjerivati jer prosječan ih korisnik ne može zapamtiti puno. Ili kada je Nives u pitanju, sigurna sam da se uglavnom pamte grudi ;)

Lekcija broj tri: Ne zaboravite call to action

Naravno, niti jedan video sam sebi nije svrha. Starleta, očito, želi privući pozornost (barem u prvoj fazi). Evo i lekcije broj tri: ne zaboravite uključiti call to action. Iako biste pomislili da u ovom videu Nives zapravo prikuplja sredstva za odlazak u Brazil (ne bi se čudila da kapne koja uplata budući da je IBAN toliko očito naveden) ona, zapravo, gradi svoj status i mami fanove na svoj Instagram profil, podiže broj pregleda na YouTubeu te dovodi znatiželjnike na Facebook stranicu kako bi, žedni skandala i tračeva, čitali komentare.

Lekcija broj četiri: Negativno se uvijek širi brže…

Očito je da Nives nije vješta samo s video uratcima, nego da dobro zna kako iskoristiti društvene mreže. Kao što se može pročitati u jednom od statusa na njenoj Fascebook stranici (ja sam ih, naravno, pregledavala iz ‘stručnih razloga’) na dobrom je putu da postane rekorderka po broju dislajkova ili negativnih komentara.

Možemo raspravljati koliko god želimo, ali i dalje ćemo komentirati koliko je stvari utrpala u donji dio svog bikinija i gdje su završili mobilni telefon, banana i crveni karton

Negativni osjećaji i komentari uvijek se šire brže od pozitivnih. I to je četvrta lekcija. Nives ih se očito ne boji, i koristi ih kako bi privukla što više pažnje. A nakon ove kampanjice, tko zna, možda će se bolje prodavati knjige, kolumne, odjeća ili će nahrliti sponzori, odnosno uslijediti brojni pozivi za gostovanja.

Lekcija broj pet: Ostanite dosljedni

Sjetite li se nekih od osnovnih postavki suvremenog digitalnog marketinga, što god radili, trebate ostati dosljedni sebi. Pokušavate li izigravati u svom video uratku ili bilo kakvoj drugoj vrsti reklamne poruke ono što niste, javnost će vas u tren oka raskrinkati u objavama prvenstveno na društvenim mrežama. Lekcija broj pet je savladana: Nives je zacementirala svoj imidž sponzoruše koja se ne srami pokazati tijelo. Možemo raspravljati koliko god želimo, ali i dalje ćemo komentirati koliko je stvari utrpala u donji dio svog bikinija i gdje su završili mobilni telefon, banana i crveni karton. Inače, čini se da bi ‘pošteni nalaznik’ crvenog kartona mogao postići dobru cijenu prodajom na oglasniku ;)

https://www.youtube.com/watch?v=xolDwjrI1Ls

Kako god bilo, zgražali se vi ili ne, novi video spot Nives Celzijus zabilježio je u 24 sata više od 123.000 pregleda. U posljednjih dva sata, koliko držim na oku njenu Facebook stranicu, privukla je dvjestotnjak novih fanova, a Instagram profil sada bilježi gotovo 8.500 followera.

Spot i pjesma su očajni, o tome nema dvojbe, ali efekti su vrijedni komentara. Samo nek’ svijet pričao o Nives, makar i loše. Ona će to već znati kasnije učiniti isplativim za sebe.

.

[divider]O AUTORICI [/divider]

Martina Lovrić je marketingašica i PR s iskustvom u sektoru internet usluga, maloprodaji, izdavaštvu te industriju mode i ljepote.

Trenutno vodi promociju i eksterne komunikacije portala MojPosao, konzultant je u digitalnoj agenciji Manifest Media za dva startup projekta i predaje na programu Specijalist za internet marketing u Algebri. Na blogu Marketing Bites piše o digitalnom marketingu i odnosima s javnošću.

Martina Molinari

Martina Lovrić je marketingašica i PR s iskustvom u sektoru internet usluga, maloprodaji, izdavaštvu te industriju mode i ljepote. Trenutno se nalazi u Londonu i razvija nove poslove. Bivša je voditeljica promocije i eksternih komunikacija portala MojPosao i predavačica na programu Specijalist za internet marketing u Algebri. Na blogu Marketing Bites piše o digitalnom marketingu i odnosima s javnošću.