Bruketa&Žinić OM najučinkovitija hrvatska agencija na Effie indexu

Bruketa&Žinić OM najučinkovitija hrvatska agencija na Effie indexu

Unilever, Coca-Cola, WPP, Ogilvy&Mather najuspješniji na globalnom Effie indexu učinkovitosti Tele2 i Podravka najučinkovitiji hrvatski oglašivači


Effie Worldwide objavio je rezultate globalnog Effie indeksa učinkovitosti koji prepoznaje i rangira najuspješnije globalne, regionalne i lokalne marketinške agencije, oglašivače i brendove čije su marketinške aktivnosti postigle najbolje rezultate na tržištu.

Najučinkovitijim oglašivačem proglašen je Unilever, najučinkovitijim brendom Coca-Cola, a Ogily&Mather najučinkovitijom agencijskom mrežom na svijetu, prenosi Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje

U Hrvatskoj slika je ovakva: Tele 2 je najučinkovitiji oglašivač, a slijedi ga Podravka. Najučinkovitija agencija i ove godine je Bruketa&Žinić OM, a slijede Grey Wordwide Zagreb, Imago reklamna agencija, Organizacija i BBDO Zagreb. Najučinkovitiji hrvatski brendovi su Tele2 i Ožujsko pivo.

Na ovogodišnji globalni Effie index učinkovitosti uvršteni su svi pobjednici i finalisti 40 globalnih i nacionalnih Effie natjecanja održanih u periodu od 13. lipnja 2012. do 13. lipnja 2013., a ukupno je zaprimljeno preko 2400 prijava marketinških agencija i oglašivača iz cijelog svijeta.

Poredak domaćih agencija i oglašivača na globalnom Effie indeksu učinkovitosti sastavljen je temeljem bodova ostvarenih na hrvatskom Effie natjecanju, održanom u svibnju 2013. u sklopu  Dana komunikacija, najvažnije strukovne marketinške manifestacije u Hrvatskoj. Detaljan popis svih hrvatskih oglašivača, agencija i brendova može se pronaći na internetskim stranicama: www.effieindex.com.

More from Claudio Kramaric

Molba za posao copywritera u agenciji ‘Drap’ (VIDEO)

Pisali smo kako se ne javljati na posao, a evo kako to...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.