Search
Close this search box.
cool novi logo header
Canada Goose jakne i kako prepoznati laznu jaknu

Canada Goose jakne i kako prepoznati lažnjak

Zašto su ove jakne toliko skupe? Možda zato jer su ispunjene najtoplijim materijalom na svijetu koji stvara triput veću toplinu od bilo kojeg sintetičkog materijala


Jakna koja će zaštititi od hladnoće kada je celzijevac debelo u minusu, kada svojoj boljoj polovici ‘hitno’ morate skoknuti do trgovine, a na sebi imate obični T-shirt, kada morate na večeru sa partnerima ili u teatar, a da bi se već iduće jutro s klincem uputili na Sljeme i sanjkanje – to je Canada Goose.

Kanadska kompanija koja gotovo pola stoljeća proizvodi jakne i dodatke za istraživače, vojsku, policiju i sve one koji profesionalno trebaju odjeću koja će ih zaštititi u svim vremenskim uvjetima daje odgovor na žensku i mušku patnju što nositi kada su u pitanju zimski uvjeti.

Canada Goose desetljećima je bila ispod radara, pa su znalci do prije koju godinu fenomenalne jakne nabavljali po cijeni do 500$. Danas stvari stoje drugačije. Potražnja raste iz godine u godinu (europski dobavljač na svojim stranicama unaprijed se ispričava za kašnjenje) pa je i cijena veća. Jakne koje su stajale  500 do 700$ sada stoje toliko eura. I to je tek početak jer je vrh ponude trenutno na 1800 eura.

Canada Goose pionir je onoga što danas nazivamo klasičnom zimskom parkom (dužina ispod struka s kapuljačom i obrubom od krzna). Sve ostalo su imitacije i varijacije na temu. Recimo da je Canada Goose jakna ispunjena najtoplijim materijalima na svijetu.

Svaka unca (28.3495231 grama) sadrži preko dva mil. vlakana koja se međusobno preklapaju i stvaraju izo zračne komore koje pružaju tri puta više topline od bilo kojeg sintetičkog materijala.

Obrub od vučjeg krzna u ovom slučaju nije modni već praktični detalj. Naime, samo originalno krzno osigurava da se zrak koji se ispušta na gornji otvor ne smrzne. Svaka jakna dolazi s punim doživotnim jamstvom te osiguranjem da će svaki eventualni nedostatak biti otklonjen ili zamijenjen bez naknade.

Kao i svaki predmet kopiranja postoje detalji koji će vam pomoći odgonetnuti da li je riječ o originalu ili kopiji.

Canada Goose jakne rezultat su visoke tehnologije koje zbog svoje funkcionalnosti nikada neće izaći iz mode. Slobodno je možete kupiti sada i nositi cijeli život.

Vezana tema:

Zanimaju vas jakne? Pročitajte Cool moto stil: Belstaff Trialmaster

CoolKlub

CoolKlub autori