Search
Close this search box.
cool novi logo header
Budite Happy

CoolKlub preporuka: Budite u ‘Happy’ stanju kroz 24 sata!

Projekt video spota za pjesmu Happy u trajanju 24 sata(!) ima pozitivnu namjenu koja se vrlo lako može iščitati već nakon prvih par minuta, a to je da se uz nju osjećate dobro

Nedavno smo pisali o Terapiji uz pomoć glazbe, a sada to sprovodimo u djelo. Prošla godina u glazbi je pod reflektore stavila neka nova imena, zacementirala statuse nekim ‘starim’ imenima, rotirala i pomiješala glazbene žanrove u stvaranju novih hitova, ali 2013. je predstavila i nove projekte koji su uspjeli zahvaljujući publici ‘uha žednog za novostima’.

Jedan od novih i originalnih projekata pokrenuo je američki glazbeni producent i tekstopisac Pharell Williams sa svojom pjesmom ‘Happy’ koju je napisao za soundtrack crtanog filma ‘Despicable Me 2’ ili u našem prijevodu ‘Gru na super tajnom zadatku’.

Pharell je za tu pjesmu predstavio prvi video spot u trajanju od 24 sata na kojem djeca, odrasli, poznati i nepoznati plešu ili se na svoj način zabavljaju uz ‘Happy’ u pozadini.

Pogledajte ‘Happy’ kroz cijela 24 sata

Kako pjesma u originalnoj verziji traje oko 4 minute, u spotu koji traje 24 sata ‘ugurano’ je 360 različitih verzija spota sa ‘sretnicima’ koji su dobili svoju priliku da sudjeluju u stvaranju ove ‘happy’ priče.

Dnevne i noćne scene na ulicama, parkiralištima, supermarketima, željezničkim postajama i ostalim lokacijama snimljene s različitim generacijama ljudi bez obzira na njihovo plesno umijeće snimane su statičnom kamerom u jedanaest dana.

Pharell je osim novih lica za ovaj projekt angažirao i neka poznata, pa se tako u spotu mogu vidjeti Magic Johnson, Jamie Foxx, Odd Future, Kelly Osbourne, Steve Carell i ostali.

‘Happy’ video, kao i sama pjesma, ima tu pozitivnu namjenu koja se vrlo lako može iščitati već nakon prvih par minuta, a to je da se uz nju osjećate dobro. Naravno, ovaj glazbeni spot nema namjenu zadržati vas 24 sata uz ekran, ali nakon što pogledate nekoliko ‘happy’ ljudi, možete se malo poigrati s preskakanjem i ‘rezanjem’ da vidite – još malo.

Pharellov kreativan pothvat sa prvim 24-satnim videom donio mu je brojne pohvale, a sama pjesma ‘Happy’ nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje originalne pjesme.

Pogledajte službenu verziju spota i budite: Happy!

Vezane teme:

Priznajem, postala sam ovisna o crtićima kao i moj mali princ

Zrinka Kluković