Search
Close this search box.
cool novi logo header
booksa

CROWDFUNDING: Osigurajte BOOKSI još deset lijepih godina

Booksa je među prvim književnim klubovima koja je zatražila potporu na ovaj način. Ide im dobro, kampanja traje još 12 dana i nedostaje im 1900 dolara

Prije deset godina, kao urednik gradske rubrike Vjesnika, na stol mi je stigla pozivnica o otvaranju književnog kluba ‘BOOKSA’ i sjećam se da sam kolegi dodijelio posao. Kad se vratio, rekoh mu, OK to ti je kartica teksta max.

On je rekao, ne, ne. Ne razumiješ, oni su COOL književni klub, radit će svašta, više se vide kao književni/glazbeni/kulturni pokret, a ako ih gledamo samo kao klub to je dosadno. Dajmo im više prostora, pusti me da napišem što imam pa vidi.

I napisao je. Sjećam se da je fotograf jurio nazad (jer čak ni fotića nismo poslali) kako bi snimio dobru fotku pa smo objavili veliki najavni tekst preko pola stranice (a kada kažem ‘veliki’  pomnožite stranicu Jutarnjeg ili Večernjeg sa dva i dobit ćete tad prosječnu stranicu Vjesnika).

Nakon gradske, prošlo je neko vrijeme pa se i rubrika kulture u našoj redakciji pozabavila Booksom. To je bila svojevrsna potvrda da ekipa stvarno radi dobar posao. Koliko dobar saznat ćete ako samo malo pažnje usmjerite na njihov web ili ‘googlate’ njihov program. Bilo je to dakle prije deset godina (tko bi rekao?). Do danas BOOKSA je postala prepoznatljiva, prihvaćena i(li) ako baš hoćete da se izrazim aktualno/društveno/mrežno: lajkabilna.

Tko bi rekao da će taj književni klub izdržati deset godina? Pitajte koga god hoćete tko se bavi sličnim poslom i reći će vam da tri i pet godina u ovome poslu znači puno, a da je deset kao nekome stoljeće. I nije daleko od istine.

Sve ovo napisao sam zato jer sam naletio na crowdfunding kampanju – 10 godina BOOKSE. Cool! Ekipa kani prikupiti 6000$. Novac je to kojim bi pokrili manje popravke u klubu i ‘ofriškali’ se u skladu s rođendanom te podsjetili stariju ekipu da su još tamo, na istoj adresi.

Svoju podršku BOOKSI možete dati na adresi ‘Ensure another 10 years of community club Booksa‘.

Vezane teme:

MAGOvci u crowdfunding kampanji: Imaju Vitastiq i žele u proizvodnju!

Nema ni 30, već je napisao ultimativni roman, govore mu da je Nabokov…

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>