Fantastičan i urnebesan odgovor! Pepsi Vs. Coca-Cola

Pepsi Vs. Coca Cola1

Zabavljaju nas teme ‘ratovanja’ kompanija. Naravno, ratovanja pod velikim navodnicima, a pogotovo kreativnih. Proteklih dana ovaj je oglas postao viralan


Fantastičan odgovor Coca Cole na Pepsijev ‘poke’ uoči Halloweena pronašli smo na službenim stranicama agencije Drap. Priča inače ide ovako:

Na Noć vještica na Facebook stranici Ads of the World objavljena je fotografija limenke Pepsi u ulozi Drakule (CocaColin crveni plašt) uz potpis: “We wish you a scary halloween”.

Odgovor (neki kažu CocaColin, drugi da je u pitanju hoax) je bio brz: isti vizual i ista tipografija ali snažan odgovor: “Everybody wants to be a hero!”.

Original (na naslovnoj fotografiji lijevo) inače je djelo marketinške agencije ‘Buzz in a Box’ iz Belgije. Bez obzira da li je riječ o hoaxu ili službenom stavu – koga briga. Ideja i brzi odgovor upravo su fantastični. Pokazuje to kratki rok u kojemu je ‘pikanje’ megakompanija postalo viralno (na svim društvenim mrežama, a na Twitteru ponajviše) i pravo je pitanje koliko bi koštala reklama s ovakvim dosegom.

Original oglasa:

original Pepsi Vs. Coke
Original Pepsi Vs. Coke

Odgovor:

Pepsi Vs. Coca Cola
Pepsi Vs. Coca Cola
More from Claudio Kramaric
Run-n-read: Ova ‘klipsa’ omogućava da čitate i trčite istovremeno
Kako je krenulo, uskoro vam nećemo predlagati liste što slušati dok trčite...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.