Search
Close this search box.
cool novi logo header
zagreb nekad i sad glavna

Fotogalerija Facebook hita ‘Nekad i sad’

Dobre ideje uz nula kuna još su bolje kada se za njih zainteresira globalni tehnološki div…

Foto: Ognjen Ivanović
Foto: Ognjen Ivanović
Foto: Ognjen Ivanović
Foto: Ognjen Ivanović

Ako dosad niste vidjeli ove fotke onda ziher nemate Facebook i ne čitate novine jer ‘Nekad i sad’ posljednjih tjedana nemoguće je ne primijetiti u vlastitom news feedu. Fotke gradova, njihovih starih i novih dijelova (ili obrnuto!) zabavljaju nas iz dana u dan i, za razliku od većine instant materijala koji se objavljuje na društvenim mrežama, plijene pažnju.

Riječ je zapravo o projektu odnosno galeriji fotografija u sklopu profila Ogi Dobreideje koja od 2010. stvara cool video sadržaj i marljivo prikuplja pretplatnike na svom YouTube kanalu. Autorski dvojac je par iz Zagreba. [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/02/ogi.jpg#”]Ognjen Ivanović[/lightbox] i djevojka Dragana Momčilović dosad su na temelju svojih video uradaka pokupili nekoliko nagrada, a kontaktirao ih je i producent slavnog Jaya Lenoa koji ih je pozvao da sudjeluju na svjetskom YouTube natjecanju.

Zašto sve ovo govorimo? Zato jer je u sve ove cool fotke i video sadržaj osim enromne količine ljubavi i vremena uloženo gotovo ‘nula’ kuna. I zato, jer je njihovu ideju primijetio i veliki Microsoft pa se iz svega možda razvije i globalni projekt.

– S fotoalbumom Nekad i sad, koji objavljujem na profilu Dobre ideje na Facebooku počeo sam prije mjesec dana. To je svojevrstan odmor između videoklipova na YouTubeu. Inače radim uredski posao pa ovo shvaćam kao odmak, govori nam Ognjen i pojašnjava kako koncept fotogafiranja Zagreba nije njegova ideja. Na to ga je, kaže, inspirirao neki tip iz Amerike koji spaja filmske sa stvarnim lokacijama.

Kako smo naveli, dok ovo čitate marljivo nastaju nove fotografije Zagreba Nekad i sad, za što se koristi Nokia Lumia. Dapače, radi se o tisućama koje će trebati odabrati i montirati u film za koji je, kako smo naveli, zainteresiran i Microsoft. Ogijeva i Draganina ideja mogla bi tako biti, kako stvari sada stoje, dijelom globalnih marketing planova tehnološkog diva.

I mi im držimo palčeve da u tome i uspiju. Do tada, s dopuštenjem autora, pogledajte galeriju Zagreb nekad i sad. Autor fotografija: Ognjen Ivanović – Dobre ideje!

 Još dobrih ideja:

Igru amo! Ovo su jako COOL igračke za klince i iz Osijeka su

Dominirati životom i putovati oko svijeta – Chris Guillebeau

Barbara Strelar