HOAX tjedna: Mediji u Sjevernoj Koreji gledateljima govore da je njihova momčad u finalu SP-a

Sjeverna Koreja lažni finalisti
Sjeverna Koreja lažni finalisti

Lažnjak jasna stvar, poznavatelji prilika (i jezika) tvrde da je riječ o montaži, ali stvar je u tome da prilog izgleda kako i svi ostali te se fino uklapa u stil izvještavanja medija Sjeverne Koreje. Uostalom pogledajte video :)

I sve je naravno lažno ali nije nezamislivo. Svi znate kako je jedina zadaća medija u Sjevernoj Koreji velikog vođe Kim Jong Una, izvještavanje isključivo o lijepim stvarima. I stvarno ima prekrasnih priloga koje ne bi mogli osmisliti ni da vam je pet života i novinarskih karijera.

U lažnom videu koji su, BTW, prenijeli britanski mediji ne navodeći da je riječ o lažnjaku, voditeljica (valjda) dnevnika u Sjevernoj Koreji čita vijest kako je nogometna momčad Sjeverne Koreje u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu i kako ih u finalnoj utakmici čeka okršaj s – Portugalom Christiana Ronalda. Naime, kaže glas u videu, sjevernokorejski sokolovi izborili su ‘povijesne pobjede’ protiv omraženog Japana od čak 7:0. Malo slabija igra koštala ih je protiv momčadi SAD-a koju su pobijedili sa ‘samo’ 4:0, dok je najviše problema bilo s Kinezima koje su svladali s 2:0.

Pogledajte video!

 

Written By
More from CoolKlub
Money Belt – najskuplji remen na svijetu (i malo boksa)
Iza još jednog povijesnog meča krije se i cool priča o remenu...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.