Search
Close this search box.
cool novi logo header
Prodavali drek i uspjeli

Kako je 30.000 Amerikanaca na Crni petak kupilo DREK (pravi, s ranča u Teksasu)

Tvorci igre Cards Against Humanity stvarno mrze Crni petak, a kako bi to dokazali izveli su svinjariju vrijednu klanjanja, čitajte dalje!

Napravili su to prošle, a uspješno nastavili i ove godine. Izumitelji satiričke kartaške igre „Cards Against Humanity“ stvarno znaju kako treba razmišljati Outside the Box. Ponovo su sablaznili javnost i priskrbili si publicitet kakav se samo sanjati može. Na Crni petak u cool dizajnirane crne kutije ubacili su drek. Da, da DREK! Prodaja? Svih 30.000 paketa po 6$ svaki prodali su u tren oka. Ameri ih slave.

CAH Bulshit drek
Cool kutija, tko ne bi kupio?!?

Ali ajde da krenemo redom. Prošle godine na Crni petak kad svi spuštaju, oni su cijene svoje pomalo blesave kartaške igre povisili (BTW, moto im je ‘Zabavna igra za užasne ljude’), da bi dan poslije na tzv. ‘Regret Sunday’ ponovo vratili cijene na staro. Rezultat tog pranka bio je taj da su suprotno svim pravilima zadržali poziciju [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/12/cards-1.png#”]najprodavanije kartaške igre[/lightbox] na Amazonu i sami sebi osigurali PR mjeren u milijunima dolara.

O njima su pisali svi pa se igra odlično prodavala i tjednima nakon. Najbolje od svega kompletnu spačku koja im je donijela svjetsku slavu izveli su bez dolara u džepu!

Sličnu, zapravo, puno gnjusniju stvar napravili su i ove godine. Osnivači ove igre, kako pojašnjava frontman Max Temkin, jednostavno mrze ‘Black Friday’ jer se dan tijekom kojega bi trebalo zahvaljivati na svemu što imaš, pretvorio u dan gramzivosti i stampeda koji gazi sve pred sobom radi uštede od 50$ za novi televizor.

I što su napravili wunderkindi iz ‘Cards Against Humanitya’? Krenuli su u boj protiv konzumerizma i stvorili još jednu senzaciju vrijednu divljenja.

U principu nismo napravili ništa spektakularno. Ništo što ne bi i vi na našem mjestu. Guglali smo ‘bullshit’ i ‘gdje kupiti’. Nakon što smo našli dobavljača sve je bila stvar dobrog planiranja, ispričao je Temkin.

Prodavali su Bullshit ili DREK s ranča u Texasu upakiran u skupu ambalažu naručenu iz Kine (istu kakvu koristi i Apple!) i cijelu pošiljku od 30.000 komada prodali za nekoliko sati. Naravno, kupci nisu vjerovali da su uistinu kupili ono što je pisalo na kutiji.

Obzirom na potrošačko ludilo, mislili su, sigurno je nešto dobro kad na njemju piše ‘Drek’. Neko jako dobro iznenađenje koje vrijedi mnogo više od 6 dolara koliko treba platiti. No, prevarili su se. Itekako su se prevarili!

Sve kupce čekao je obični kravlji drek (doduše u dehidriranom stanju) što su potvrdili novinari LaIsta koji su, pazite sad, paketić otvorili i rastavili sadržaj do u mrvice kako bi utvrdili da je drek – pravi drek i ništa više (istraživačko novinarstvo 2.0). Njihova ‘analiza’ potvrdila je natpis na kutijici: DREK.

Samo u Americi.

Kad smo kod toga. Dodajmo da se nitko ne žali na kupljeno. Neki čak pokušavaju i zaraditi preprodajući “Bullshit” pakete po cijeni od 36$ što je povećanje od 600%!

CAH Bulshit drek1
Poznato? Istu ambalažu koristi i Apple iako nije potvrđeno da je šala uperena protiv giganta

Ponovo, kako smo pisali prošle godine, gotovo da nema medija koji se o ovome nije raspisao. Dečki iz CAH zaradili su 20 centi po paketu i sav profit odlučili uplatiti udruzi Heifer International koja se bori protiv gladi na način da sufinancira ili financira nabavku stoke potrebitim farmerima.

Svaka čast!

[divider]Cards Against Humanity [/divider]
Cards Against Humanity izumila je grupa prijatelja jedne novogodišnje večeri na kojoj im je bilo jako dosadno. Igra se kartama podijeljenim u dva špila na kojima su pitanja i odgovori, pobjeđuje onaj tko na pitanja odgovori najsmješnije. Igra je mješavina društvenih igara poput Pictionarya i sličnih ali s puno više sarkazma i ‘crnih šala’. Njihov je moto: ‘Zabavna igra za užasne ljude’.

Vezana tema:

Dan zahvalnosti vs. Black Friday 2013. – tko je pobijedio?

 

 

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>